avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma mea a fost preluata/cumparata de alta firma. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma mea a fost preluata/cumparata de alta firma. Se modifica contractul individual de munca?

Buna seara. Daca firma la care lucrez a fost preluata/cumparata de alta firma, contractul meu de munca, incheiat pe perioada nedeterminata, mai este valabil sau se semneaza altul nou pe o perioada care poate fi determinata? De asemenea, actualul CCM, semnat pentru urmatorii 2 ani, ramane in vigoare?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
Perspico, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 15 Martie 2022
Buna ziua,
Se incheie un contract de munca cu noul angajator tot pe perioada nedeterminata. Iar in privinta CCM, depinde la ce s-a obligat noul angajator. Are posibilitatea sa elaboreze un nou CCM.
Nu se semneaza un nou c.i.m. , potrivit Legii nr.67/2006.

Noul angajator are obligaţia respectării prevederilor contractului colectiv de muncă aplicabil la data transferului, până la data rezilierii sau expirării acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii emise cu acelasi nr. de inregistrare creerul creerul Salut la toata lumea! Sunt nou pe forum si as dori un raspuns urgent la problema mea. Cu un an in urma, firma ,,x'' la care lucram a fost preluata de firma ... (vezi toată discuția)
Spor vechime iul1an iul1an buna ziua ! am lucrat la o firma de profil energetic , care a fost preluata de o firma de lichidare. in octombrie 2014 am fost preluati de la firma de ... (vezi toată discuția)
Transfer intreprindere. expirare contract colectiv de munca. zpavel_alia zpavel_alia Buna ziua! La data de 01.03.2023 are loc transferul unei parti a unei intreprinderi, conf. legii 67/2006 si incheierea unor noi contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)