avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

buna ziua ! am lucrat la o firma de profil energetic , care a fost preluata de o firma de lichidare. in octombrie 2014 am fost preluati de la firma de lichidare de alta firma de profil energetic. in septembrie 2014 am implinit 20 ani de vechime, insa firma de lichidare nu mi-a dat sporul. am fost preluat de noua firma energetica , fara noul spor de 20 ani vechime. cei de la noua firma mi-au spus ca daca aduc contractul cu firma care ne preluase de lichidare, si acolo se stipuleaza sporul atunci ei o sa mi-l dea. intreb : in baza carei legi pot obliga firma de lichidare sa imi dea o copie intre ei si fosta firma de profil energetic, care arata ca am fost preluati cu acelasi contract? va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: iul1an , utilizator 14:00, 21 Martie 2015
Legea 67/2006 (art.5 alin.1) prevede ca, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Prin urmare, daca in c.i.m. sau in c.c.m. la nivel de angajator era prevazuta acordarea sporului de vechime, atunci si societatea care v-a preluat este obligata sa va acorde sporul de vechime
va multumesc pt raspuns insa aduc o precizare...: firma de lichidare a anuntat ca acel contract de munca se suspenda sau inceteaza pe perioada cand sunt ei.. . eu am incercat pe cale amiabila (la telefon) sa-i rog sa-mi dea contractul intre ei si fosta firma de electricitate, dar nu vor sa ma serveasca.
Legea 67/2006
Art. 9
(1) Cesionarul are obligatia respectarii prevederilor contractului colectiv de munca aplicabil la data transferului, pâna la data rezilierii sau expirarii acestuia.

(2) Prin acord intre cesionar si reprezentantii salariatilor, clauzele contractului colectiv de munca valabil in momentul efectuarii transferului pot fi renegociate, dar nu mai devreme de un an de la data transferului.
.....

Daca exista ccm , atunci il puteti solicita in copie de la ITM, in baza Legii nr.544/2001.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc mult ! toata stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)
Negociere anuala ccm dupa transferul salariatilor cf legii 67/2006 titi6220 titi6220 premise 1. in urma cu un an salariatii si unitatea ca patrimoniu au fost preluati prin transfer conform legii 67/2006 2. intrucit cesionarul avea deja un CCM ... (vezi toată discuția)
Transferul angajatilor conform legii 67/2006 Raluca CErnica Raluca CErnica Buna ziua, as vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care un angajat refuza transferul de la o companie la alta, conform legii 67/2006. Practic cedentul il ... (vezi toată discuția)