avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am achizitionat un imobil prin credit pe SRL (micro).
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am achizitionat un imobil prin credit pe SRL (micro).

Buna ziua,

Am achizitionat un imobil prin credit pe SRL (micro) si i-am schimbat cu acordul asociatiei de proprietari destinatia ca punct de lucru (la fel si la DITL unde platesc impozit mare pentru nerezidential) apoi intre SRL si mine ca persoana fizica (unic asociat si administrator al acelui SRL) am incheiat un contract de comodat prin care imi transfer dreptul se folosinta al imobilului respectiv in vederea inchirierii in regim hotelier, deoarece societatea nu are domeniul de activitate respectiv. Din punct de vedere juridic se incalca vreo lege ? Era nevoie de un alt acord al asociatiei de proprietari pentru inchirierea in regim hotelier ? Veniturile realizate pe PF se declara prin declaratia unica.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mytro , utilizator 11:51, 15 Martie 2022
Bună ziua,

E nevoie de acordul asociației de proprietari, dar nu puteți obține certificatul de clasificare în calitate de comodatar. Doar proprietarii locuințelor (persoane fizice sau societăți) le pot închiria în regim hotelier. Citiți ordinul care reglementează eliberarea certificatelor:
[ link extern ]

Vă pun link la unul dintre articolele noastre:
www.avocatnet.ro/articol_604...

Am inteles, multumesc voi incerca sa gasesc o solutie conform noii legi, sa inteleg ca pana acum a fost in regula, dar trebuie sa ma conformez cu noul certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere regim hotelier se considera uz rezidential sau nerezidential adibr adibr Buna ziua, avand in vedere impozitarea cladirilor functie de destinatie puteti sa-mi spuneti In cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog, in situația in care un proprietar pf a dat ... danavls danavls Buna ziua, Va rog, in situația in care un proprietar PF a dat spre folosință SRL-lui cu contract de comodat bunul imobil- apartament pentru a desfasura ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in sistem hotelier ile_lucu ile_lucu Buna ziua, Bunica mea detine un apartament in Brasov. Eu doresc sa il inchiriez in sistem holtelier insa nu sunt proprietara imobilului. Asadar,doresc sa ... (vezi toată discuția)