avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere in sistem hotelier
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere in sistem hotelier

Buna ziua,

Bunica mea detine un apartament in Brasov. Eu doresc sa il inchiriez in sistem holtelier insa nu sunt proprietara imobilului. Asadar,doresc sa infiintez un SRL(caen 5520), sa preiau prin contract de comodat imobilul de la bunica mea. SRL-ul va fi infiintat in judetul Timis, apartamentul este in brasov, ar trebui sa infiintez un punct de lucru pe adresa apartamentului si sa ii schimb destinatia din imobil in spatiu comercial? Sau SRL-ul il poate utiliza direct pt inchiriere in sistem hotelier fara a mai crea punctul delucru la sediul apartamentului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: atticusfortezza , utilizator 09:56, 20 Octombrie 2023
Daca mergeti pe ideea prin SRL, va trebui sa va inregistrati cu punct de lucru la adresa respectiva. Apoi, va trebui sa va autorizati la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului; autorizarea activitatii si emiterea unui certificat de clasificare sunt obligatorii si trebuie sa intruniti o serie de conditii (le gasiti pe pagina de internety al institutiei). Si, deoarece ca firma desfasurati o activitate economica intr-un imobil care a fost spatiu de locuit, va trebui ca proprietarul sa depuna declaratia ITL001 la Primaria Brasov pt. a plati impozit majorat. Unele localitati obliga prin primarii si la plata unei taxe de promovare turistica sau altele, e bine sa va interesati acolo.
In opinia mea NU prin SRL ar trebui sa decurga activitatea.
Cel mai simplu ar fi sa faceti inchirierea direct in numele bunicii (proprietar al imobilului), ca persoana fizica si nu prin firma. Astfel nu va fi necesar sa obtineti autorizatia din partea structurii de turism, insa aveti obligatia sa solicitati certificatul de clasificare de la ei. Demersurile la primarie sunt aceleasi ca mai sus. In numele bunicii va trebui sa depuneti declaratia unica (D212), in care puteti opta pentru sistemul de impozitare preferat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Caen 5520 activitate de inchiriere in regim hotelier serbantodica serbantodica Buna ziua, As dori sa stiu daca la inchirierea in regim hotelier prin intermediul unui site de specialiatate a unor apartamente e nevoie de crearea unui punct ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog, in situația in care un proprietar pf a dat ... danavls danavls Buna ziua, Va rog, in situația in care un proprietar PF a dat spre folosință SRL-lui cu contract de comodat bunul imobil- apartament pentru a desfasura ... (vezi toată discuția)