avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura radiere uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura radiere uzufruct

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in clarificarea unui contrat de vanzare - cumparare a unui imobil cu clauza de uzufruct viager. Mentionez ca in anul 2002 am incheiat cu bunica mea un contract de vanzare-cumparare a apartamentului acesteia cu clauza de uzufruct viager, noi ne-am mutat la ea si am avut grija la fiecare problema de sanatate pe care avut-o, deoarece ceilalti membrii ai familiei nu s-au mai interesat de situatia ei din cauza acestei tranzactii.Bunica mea a decedat de curand la spital in urma unui stop cardiorespirator, tot noi ne-am ocupat de toate formalitatile si am suportat toate cheltuielile de inmormantare, si am dori sa cunoastem care este situatia noastra d.p.d.v.legal si care este procedura legala de radiere a uzufructului. Este necesar sa deschidem succesiune, si daca da, care este procedura? Astept raspuns si multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:01, 14 Ianuarie 2010
buna ziua!
copie legalizata de pe certificat de deces, tarif de 60 lei, cerere tip la OCPI, termen de solutionare 3 zile, si cam asta ar fi .:)
Multumesc mult, dar ce inseamna OCPI??
OCPI= oficiuld e cadastru si publicitate imobiliara
BCPI=biroul de cadastru si publicitate imobiliara.
unde este situat imobilul?
In Bucuresti, sector 4.
SERVICIUL PUBLICITATE IMOBILIARA - sector 4 Bd. Regina Maria nr. 40, sector 4, Bucureşti, cod postal 040125. Tel. 021/3350169 /Fax 031/8166504.
sunati la ei si aflati programul de lucru cu publicul.

Alte discuții în legătură

Radiere ipotecă uzufruct viager Nico Melavi Nico Melavi Bună ziua. Ce demersuri trebuiesc făcute și/sau ce acte trebuiesc depuse la OCPI in vederea radierii ipotecii reprezentând uzufructul viager, în ... (vezi toată discuția)
Calitatea ocpi pasiva Adrian Berdila Adrian Berdila Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală ... (vezi toată discuția)
De unde pot procura un plan de situatie pentru un obiectiv din bd. regina elisabeta bucuresti? bd1312001 bd1312001 De unde pot procura un plan de situatie pentru un obiectiv din Bd. Regina Elisabeta Bucuresti? Multumesc anticipat! Ciprian (vezi toată discuția)