avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipotecă uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipotecă uzufruct viager

Bună ziua. Ce demersuri trebuiesc făcute și/sau ce acte trebuiesc depuse la OCPI in vederea radierii ipotecii reprezentând uzufructul viager, în condițiile decesului beneficiarului acestuia, in baza unui contract de întreținere cu clauza de uzufruct viager ? Trebuie mers și la notar sau direct la OCPI ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:27, 19 Mai 2020
Uzufructul viager este o sarcina care greveaza dreptul de proprietate asupra imobilului (la fel cum este si ipoteca). Pentru a radia aceasta sarcina trebuie sa depuneti la OCPI o copie legalizata dupa certificatul de deces impreuna cu o cerere si o chitanta de 75 de lei. Din cate stiu, momentan accesul publicului la ghiseele BCPI-urilor este restrictionat. Puteti apela la un notar public pentru radierea sarcinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere tsmsimona1982 tsmsimona1982 In anul 2004, sotul meu a incheiat cu bunica sa un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager (atat tatal sotului meu cat si matusa lui erau decedati ... (vezi toată discuția)
Calitatea ocpi pasiva Adrian Berdila Adrian Berdila Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere uzufruct mirela tuleu mirela tuleu Buna ziua, va rog sa ma ajutati in clarificarea unui contrat de vanzare - cumparare a unui imobil cu clauza de uzufruct viager. Mentionez ca in anul 2002 am ... (vezi toată discuția)