avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt reprezentantul salariatilor la o firma cu 130 de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt reprezentantul salariatilor la o firma cu 130 de angajati. ...

Sunt reprezentantul salariatiilor la o firma cu 130 de angajati. Daca nu semnez noul contract colectiv de munca , avind in vedere ca la negociere nu doar ca nu am obtinut nimic , mai mult , administratorul vrea sa taie sporul de vechine, firma va prelungi automat contractul colectiv de munca existent inca 12 luni ? Avem cod CAEN 2511 , confectii metalice . Am inteles ca ar fi si posibilitatea inlocuirii cu contractul colectiv pe ramura , dar nu l am gasit ...... Ma poate ajuta cineva cu o parere documentata ? Multumesc !
Nu se prelungeste automat c.c.m. .... nu exista contract colectiv pe ramura
Buna ziua,

In mod normal in cadrul contractului colectiv de munca se prevede si ce se întâmpla in situația in care in urma renegocierii acestuia nu se ajunge la o soluție agreata de cele doua părți, mai ales dacă firma este o regie autonoma/instituție de stat.

In cazul general aplicabil acestei situații, mai ales ca vorbim despre tăierea unor drepturi, se sesizează instanța de judecată.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, in luna martie expira CCM-ul incheiat la nivel de unitate, va rog ma puteti ajuta cu pasii ce trebuie urmati in vederea prelungirii acestuia si/sau ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Solicit o lamurire cu privire la obligativitatea incheierii unui contract colectiv de munca pentru o firma cu mai mult de 21 de salariati. Firma are ... (vezi toată discuția)