avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! În urma divorțului instanta a stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! În urma divorțului instanta a stabilit pensia de ...

Bună ziua! În urma divorțului instanta a stabilit pensia de întreținere a minorului, în cuantum de 25% din venitul REALIZAT dar nu mai puțin de venitul minim național! Fostul soț deși lucrează în Germania, îmi trimite lunar pensia pt copil 330 lei. Întrebarea mea este cum pot afla și demonstra unde lucrează? pt ca intenționez să deschid în instanța o acțiune de majorare pensie de întreținere? Menționez că am solicitat ajutor și pe portalul european de justiție, răspunsul fiind : sentința civila nu poate fi executata în străinătate atâta timp cât este în procent, este necesar a fi stabilita o sumă fixă pt pensie de întreținere.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 16 Martie 2022
Dacă cuantumul este stabilit în cotă procenbtuala, suma legala e maxima pentru un copil.

Dacă are un venit net de 4000 lei, pensia este de 1000 lei. Asta ca exemplu de calcul.
puteti sa incercati sa il executati silit in Germania, luati legatura cu un avocat acolo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - 25% din toate veniturile tatalui? cristinani cristinani Buna seara, Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri: - in cazul ... (vezi toată discuția)