avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntere mostenire

buna ziua, pot renunta printr-o tranzactie la cota mea din mostenire? mi s-a spus ca nu pot renunte in favoarea cuiva. care este metoda de a nu accepta acesta cota?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:50, 14 Ianuarie 2010
buna ziua!
puteti da o declaratie prin care sa renuntati la succ sau sa decl ca ati ramas strain de succesiunea respectiva.
renuntarea, in favorem, este o acceptare urmata de o transmitere a dr succ.
Buna ziua,aveti grija nu puteti renunta doar la o parte din mostenire. Daca renuntati la toata partea care va revine sa stiti ca sunteti renuntator la tot ce s-ar putea sa mai apare ulterior.
Buna ziua,
Intr-o prima faza puteti accepta mostenirea, apoi printr-o tranzactie sau act de partaj sa stabiliti ca iesiti din indiviziune, iar partea dvs. sa revina persoanei cu care incheiati tranzactia sau conventia de partaj, cu achitarea unei sulte in favoarea dvs. sau fara plata acesteia, depinde de intelegere.
daca vreti sa renuntati la succesiune, nu puteti face acest lucru in favoarea unui tert.
indicat ar fii sa acceptati succesiunea si ulterior sa se realizeze un partaj voluntar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)
Succesiuni si acte succesorale dorucioby dorucioby Se da urmatoarea problema: doi frati si tatal decedat. Unul din frati deschide succesiune.Daca se semneaza succesiunea celor doi frati li se cuvine 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog duma_alexandru duma_alexandru tata a decedat la sfarsitul lui august, anul acesta, si vreau sa deschid succesiunea pt un apartament si un autoturism mostenitori sunt: mama, eu si sora ... (vezi toată discuția)