avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal întocmit fără legitimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal întocmit fără legitimare

Bună ziua.

Va rog mult sa ma ajutați/sa ma lamuriti/îndrumați.
Am parcat în data de 04.03 ( fără sa fiu atent ) intr-un "stand de taxi". Ca urmare a parcării neregulamentare mi-a fost ridicata masina. Am reușit sa o recuperez după ce am plătit o suma pe care ei o numeau amenda.
Astăzi 16.03 primesc prin posta o proces verbal/amenda pentru contravenție.
Legat de acest proces verbal am 2 neclarități.
1. Data întocmirii procesului verbal este în 08.03 în condițiile în care contravenția a fost săvârșită în 04.03 - e posibil/plauzibil?
2. Procesul verbal a fost completat cu toate datele mele personale ( CNP, Serie și Nr CI și Permis, etc ) date pe care nu le-am dat agentului constatator ( nici nu știu cum arata ). Nu poate lua datele conform nr de înmatriculare a mașinii deoarece aceasta este închiriată de compania la care lucrez de la o fima de închirieri....pe nicăieri nu apare numele meu.
În condițiile în care eu nu m-am legitimat catre agentul constatator acest proces verbal?
Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Andreialexandru123, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:20, 19 Martie 2022
Va mulțumesc mult pentru răspuns.

latka a scris:

Compania aia nu-i particulara și lucrează cu politia locala.

Contestați în instanță PV de contravenție, dacă aveți alta opinie.

Politia Locala probabil are acces la bazele de date privind evidenta persoanei si identifica proprietarul pe baza nr. de inmatriculare al autoturismului, in legatura cu contraventia, aceasta se poate aplica si in lipsa contravenientului in termen de 6 luni. Puteti contesta P.V. doar daca nu ati fost dumneavoastra cel care a parcat ilegal (masina dumneavoastra) dar va trebui sa indicati persoana care a savarsit contraventia, cineva va raspunde pana la urma.
La solicitarea politiei, angajatorul este obligat sa transmita datele de identificare ale celui care conduce o masina de firma/inchiriata de firma/folosita in alt mod de catre firma, respectiv dvs.... iar daca ati dat datele dvs. firmei de ridicari, aceea are un contract cu politia, deci...
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
friday_325, utilizator
Persoana care a initiat acest subiect a mentionat clar ca "Nu poate lua datele conform nr de înmatriculare a mașinii deoarece aceasta este închiriată de compania la care lucrez de la o fima de închirieri....pe nicăieri nu apare numele meu."

buky a scris:

Politia Locala probabil are acces la bazele de date privind evidenta persoanei si identifica proprietarul pe baza nr. de inmatriculare al autoturismului, in legatura cu contraventia, aceasta se poate aplica si in lipsa contravenientului in termen de 6 luni. Puteti contesta P.V. doar daca nu ati fost dumneavoastra cel care a parcat ilegal (masina dumneavoastra) dar va trebui sa indicati persoana care a savarsit contraventia, cineva va raspunde pana la urma.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil politia locala a preluat datele dumneavoastra personale de la firma care s-a ocupat de ridicarea masinii.
S-ar putea ca aceasta practica sa nu fie inr egula, din prisma GDPR. De asemenea, daca pe PV e mentionata o data gresita (de efectuare a faptei contraventionale), si acest fapt poate fi invocat in cererea de anulare.
Cel mai bine verificati cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Amendat desi am parcat in dreptul portii unde locuiesc Titu85 Titu85 Buna ziua, pe strada unde locuiesc (am o casa) parcarea este cu plata. Eu mi-am parcat masina fix in dreptul punctului de access auto, fix in fata portii unde ... (vezi toată discuția)