avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... gravida pe somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

gravida pe somaj

am intrat pe data de 15.10.2009 in somaj,in urmatoarea luna am ramas insarcinata, intrebare :cum procedez?am fost la medicul de familie, acuma trebe sa ma duc si la somaj sa instiintez si acolo ca sunt insarcinata?sau in cat timp trebuie sa le spun? este vreun termen?
Cel mai recent răspuns: ramona rob , utilizator 17:15, 14 Ianuarie 2010
1. Puteti sa luati adeverinta de la medicul de familie, in care sa se spuna ca sunteti gravida, o duceti la AJOFM pentru a sti de aceasta problema si sa nu cumva sa va repartizeze la un loc de munca.
2. In somaj fiind puteti sa intrati si in concediu medical si in concediu de maternitate. certificatele medicale le duceti la AJOFM care vi le calculeaza si plateste.
3. Tot din somaj puteti sa intrati si in CCC pana la varsta de 2 ani.
4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC intrerup si suspenda perioada de somaj. Aceasta se reia, de unde a ramas, dupa fiecare suspendare.
5. Asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji. Multa sanatate!
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Somaj si sarcina madalyna_kiss_21 madalyna_kiss_21 BUNA, SUNT INSARCINAT IN 22 DE SAPTAMANI SI SUNT IN SOMAJ DE 2 LUNI. SOMAJUL AR TREBUI SA-L IAU PANA PE 2 AUGUST IAR EU AR TREBUIII SA NASC DUPA 15 AUGUST. AM ... (vezi toată discuția)
Gravida data in somaj georgevla01 georgevla01 buna ziua lucrez la un minimarchet sunt gravida in 3 luni am instiintat firma cu o adeverinta de la medicul de familie ca ulterior dotorita programarilor pt ... (vezi toată discuția)