avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si sarcina

BUNA, SUNT INSARCINAT IN 22 DE SAPTAMANI SI SUNT IN SOMAJ DE 2 LUNI. SOMAJUL AR TREBUI SA-L IAU PANA PE 2 AUGUST IAR EU AR TREBUIII SA NASC DUPA 15 AUGUST.
AM FOST LA STAMPILAT CARNETUL SI CEI DE ACOLO MI L-AU OPRIT CA SA MA PREZINT PENTRU CAUTATEA UNUI LOC DE MUNCA, EU NU LE-AM ZIS CA SUNT INSARCINATA....... CE FAC, POT SA MA OBLIGE SA-MI CAUT LOC DE MUNCA SI SA-MI SUSPENDE SOMAJUL....... AJUTATI-MA VA ROG...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:54, 22 Aprilie 2010
ati solicitat suspendarea somajului?? ati dus vreun concediu medical??

in situatia in care vi se ofera un loc de munca si dvs il refuzati, atunci va pierdeti somajul. prezentati adeverinta de la medicul de familie din care sa reiese starea dvs de sanatate.

ati fost la viza la data inscrisa pe carnet?? ati respectat acest termen??

Buna ziua,

trebuie sa le spuneti celor de la AJOFM faptul ca sunteti insarcinata. Dansii va vor spune exact ce presupune situatia d.voastra.
Desemenea, chiar daca somajul se incheie mai devreme, d.voastra veti fi in concediul de sarcina si lauzie, pana ce veti naste si dupa ( cele 126 de zile).
Asadar, din punctul meu de vedere veti beneficia de indemnizatia crestere copil pana la 2 ani dar, trebuie sa anuntati faptul ca sunteti insarcinata
1. E vina dvs. ca nu le-ati spus ca sunteti gravida. Prezentati la AJOFM o adeverinta de la medicul de familie sau medicul ginecolog, din care sa reiasa ca sunteti gravida, si nu veti mai primi oferte de loc de munca.
2. Daca perioada de somaj expira pe 02.08.2010 si data prezumata a nasterii este 15.08.2010 este foarte bine: intrati in concediu de maternitate inainte de expirarea somajului si apoi in CCC pana la 2 ani. Dupa ce expira si CCC veti continua somajul de acolo de unde a ramas.
3. Certificatul medical pentru maternitate il duceti la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
4. Cand vreti sa intrati in CCC faceti o cerere catre AJOFM si apoi depuneti dosarul cu actele necesare la Primarie.
nu am cerut suspendarea somajului, m-am dus l-a stampilat pentru a 2 luna si nu le-am spus ca sunt insarcinata in 5 luni si mi-au luat carnetul pentru a ma prezenta sa-mi caut un loc de munca... ce tre
1. De ce repetati ceea ce ati spus mai inainte?
2. Asa cum v-am spus mai sus, prezentati la AJOFM o adeverinta de la medicul de familie sau medicul ginecolog, din care sa reiasa ca sunteti gravida, si nu veti mai primi oferte de loc de munca.
3. Nu am inteles ce inseamna:
...mi-au luat carnetul pentru a ma prezenta sa-mi caut un loc de munca...

4. Ati vrut sa spuneti ca AJOFM v-a gasit ceva de lucru?
5. Chiar daca ar fi asa duceti-le adeverinta de la medic ca sunteti gravida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida, angajata cu contract de munca pe perioada determinata anda1103 anda1103 buna..situatia mea este urmatoarea: m-am angajat in data de 08 feb 2010 la o firma de transport cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni nestiind ... (vezi toată discuția)
Gravida pe somaj ramona rob ramona rob am intrat pe data de 15.10.2009 in somaj,in urmatoarea luna am ramas insarcinata, intrebare :cum procedez?am fost la medicul de familie, acuma trebe sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa somaj Szegedi Szegedi Buna ziua, Sunt gravida si somera. Adica luna aceasta depun dosarul pentru somaj. Poate sa-mi spuna cineva ce acte trebuie depuse ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)