avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un copac uscat de pe spatiul public va cadea pe casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un copac uscat de pe spatiul public va cadea pe casa mea. In ...

Un copac uscat de pe spatiul public va cadea pe casa mea. In fata casei mele se afla un castan de 8-10 m . E intrea casa mea si linia de alimentare cu energie electrica, aprox 4-5 metri intre casa si linie. In 2017 am facut o sesizare la primarie cand am vazut ca incepe sa se usuce copacul, pe o adresa de yahoo, nu aveau alt mail atunci, si nu am primit numar de inregistrare. In prezent, copacul e complet uscat, si sunt doar 2 variante, cade pe casa mea, sau pe linia de alimentare din sat. As vrea sa fac o noua sesizare scrisa, de data asta personal, cu numar de inregistrare, in care sa citez si sesizarea facuta anterior, am pe mail sesizarea de atunci, pot face un print screen sa dovedesc acest lucru, atasat la noua sesizare. Intrebarea e, avand in vedere ca sunt in cunostinta de cauza, si urmeaza a 2-a sesizare in privinta asta, pot face o asigurare facultativa la casa ? repet, situatia e iminenta, singura chestie e ca nu stiu cand va cadea. Daca fac , sau nu fac o asigurare , in momentul in care imi cade copacul pe jumatate de casa, pot actiona in instanta primaria in baza sesizarilor facute ?
Cel mai recent răspuns: msdos85 , utilizator 08:39, 17 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai stati ,bombardati-i cu mai multe adrese.notificari depuse prin posta cu confirmare de primire sau la registratura institutiei.Daca se intampla ceva aveti posibilitatea formularii unei actiuni in raspundere civila delictuala.Daca suferiti pagube faceti poze,chemati martori,pastrati facturi etc.Daca locuiti la oras exista institutii gen ADP care se ocupa cu astfel de situatii,toaletare arbori etc.In cazul oraselor mai mici sau la sate ar trebui sa existe in cadrul.primariei.Un av din zona dvs va poate indruma identificandu va paratul din eventualul proces.
Multumesc pentru raspuns. E la tara casa, si de 30 de ani doar o singura data, anul trecut, au fost toaletati copacii. Desi cel de langa mine e complet uscat, au taiat doar o creanga care era exact peste fire. Voi insista cu sesizarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea copacilor din fata blocului Cristilica Cristilica Acum 2 zile venit in fata blocului o armata de oameni de la ADP pentru a \\"toaleta copacii\\" . Practic, au fost desfigurati de asa zisele toaletari. Am ... (vezi toată discuția)
Taierea unui copac din curtea unui condominium Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Cu respect, Am următoarea problema: Intr-o curte a unui imobil condominium - pe spatiul aferent acestui imobil, o parte din proprietari vor sa taie un ... (vezi toată discuția)
Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)