avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taierea copacilor din fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taierea copacilor din fata blocului

Acum 2 zile venit in fata blocului o armata de oameni de la ADP pentru a "toaleta copacii" . Practic, au fost desfigurati de asa zisele toaletari. Am intrebat administratorul blocului ce se intampla si cat de mult se taie si mi-a sus ca mai bine ii taie decat sa cada pe masinile parcate pe aleea din fata blocului si sa primeasca ea amenda. Nu au taiat crengile uscate - de 1 m - asa cum se spunea in adresa primita de la ADP. Au taiat copacii pe jumatate. Copacii nu aveau o vechime mai mare de 25 de ani. Nu au mai ramas decat trunchiurile si 3 crengi. . Specialistii spun ca arborii din coroana carora se taie mai mult de 30 la suta sunt sortiti pieirii. Cui ma pot adresa pentru ca cei care au taiat acesti copaci fara discernamant si fara sa respecte indicatiile aratate in adresa sa fie pedepsiti. Au ramas 6 jumatati de copac! In aviz s-a precizat faptul ca se vor elimina doar ramurile uscate si frante din coronament si se vor reduce cu max 3 m. din lungimea ramurilor inclinate accentuat spre carosabil si imobilele din apropiere, in vederea evitarii producerii de prejudicii fatadelor si asigurarii desfasurarii traficului in conditii de siguranta. Ce s-a intamplat e crima! Si imi doresc ca cei care au facut asta intentionat ( sub motivatia ca mai bine ii taiem decat sa cada...asa ca drobul de sare) precum un atac barbar, sa fie amendati conform legii. Cui ma pot adresa cum o astfel de solicitare, cu dovezi precum adresa trimisa de ADP si afisata la avizierul blocului si fotografii de la crima produsa? Va multumesc!

faceti o plangere la ADP.
Cautai un ONG ce se ocupa cu protectia mediului si prezentati-le cazul dvs
Nu ati precizat cate nivele are imobilul
De regula tualetarea copacilor se realizeaza de catre ADP sub nivelul ultimului etaj
Daca apreciati ca interventia reprezentantilor ADP a depasit limitele legale,aveti dreptul sa sesizati oficial conducerea regiei
Imi cer scuze ca am omis sa precizez cate nivele are blocul in care locuiesc. Blocul in care locuies are 8 nivele. Iar patru dintre copacii taiati - sunt fata geamurilor mele - eu locuind la etajul 2. Nicio creanga a acestor copaci nu era mai apropae de 1 metru de fata blocului si de geamurile apartamentului meu . Copacii sunt taiati la nivelul geamurilor mele!!! Pur si simplu au fost taiati la jumatate din verticala! Va multumesc pentru raspuns! daca mai aveti indicatii, nu ezitati sa mi le oferiti! Chiar sufar pentru ce au facut! Iar cu femeie administrator din bloc nu se poate comunica civilizat. Tipa si urla!

Va multumesc pentru raspuns! Am intrat pe forum si m-am inscris pe avocat.net vazandu-ma ca sunt neputiincioasa in fata acestor oameni. Orice incercare, demers al meu de a vorbi cu ei si a le explica si ruga sa verifice adresa ADP a fost sortita esecului... Nu ezitati sa imi dati sfaturi, recomandari, legislatie, tot ce aveti. Va multumesc!

Multumesc pentru raspuns! trebuie sa le fac o adresa oficiala, cu nr de inregistrare, solicitare scrisa! Altfel...nu se rezolva nimic. Intr-adevar, sunt locatari cu jeep-uri dar fara minimul bun simt!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2013
Adriantot, moderator
Copacii apartin ADP-ului si ei hotarasc daca ii toaleteaza mai radical sau nu. Pot chiar sa ii taie de tot daca doresc, sunt proprietatea lor.Dumneavoastra aveti rolul chibitului.
Desi are deja 5 ani, acest topic este mereu in actualitate, din pacate. Nu stiu cat "apartin" acesti copaci ADP-ului si nu stiu in ce masura hotarasc cei de la ADP dupa bunul lor plac, cel putin legal. Mai degraba as zice ca ei ar trebui sa ii ingrijeasca si sa ii administreze (ca sa zic asa), dupa anumite reguli cat de cat stricte, nicidecum sa ii mutileze, Mi-e greu sa cred ca nu exista nicio reglementare in acest sens si ca bietii copaci sunt chiar la mana oricarui drujbist, mai mult sau mai putin interesat... Mi se pare revoltator sa ii tai in asa hal si sunt sigur ca cei de la ADP se bazeaza pe neimplicarea oamenilor mai mult decat pe o baza legala. Dupa ce ca avem unul dintre cele mai poluate orase din lume ne mai taiem singuri si cracile de sub picioare...

Alte discuții în legătură

Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)