avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taierea copacilor din fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taierea copacilor din fata blocului

Acum 2 zile venit in fata blocului o armata de oameni de la ADP pentru a "toaleta copacii" . Practic, au fost desfigurati de asa zisele toaletari. Am intrebat administratorul blocului ce se intampla si cat de mult se taie si mi-a sus ca mai bine ii taie decat sa cada pe masinile parcate pe aleea din fata blocului si sa primeasca ea amenda. Nu au taiat crengile uscate - de 1 m - asa cum se spunea in adresa primita de la ADP. Au taiat copacii pe jumatate. Copacii nu aveau o vechime mai mare de 25 de ani. Nu au mai ramas decat trunchiurile si 3 crengi. . Specialistii spun ca arborii din coroana carora se taie mai mult de 30 la suta sunt sortiti pieirii. Cui ma pot adresa pentru ca cei care au taiat acesti copaci fara discernamant si fara sa respecte indicatiile aratate in adresa sa fie pedepsiti. Au ramas 6 jumatati de copac! In aviz s-a precizat faptul ca se vor elimina doar ramurile uscate si frante din coronament si se vor reduce cu max 3 m. din lungimea ramurilor inclinate accentuat spre carosabil si imobilele din apropiere, in vederea evitarii producerii de prejudicii fatadelor si asigurarii desfasurarii traficului in conditii de siguranta. Ce s-a intamplat e crima! Si imi doresc ca cei care au facut asta intentionat ( sub motivatia ca mai bine ii taiem decat sa cada...asa ca drobul de sare) precum un atac barbar, sa fie amendati conform legii. Cui ma pot adresa cum o astfel de solicitare, cu dovezi precum adresa trimisa de ADP si afisata la avizierul blocului si fotografii de la crima produsa? Va multumesc!

implicarea oamenilor la toaletare este cea mai proasta idee, pt, ca nu se pricep si nu stiu ce inseamna aceasta operatie
in privinta mutilarii copacul se regenereaza
~ Conținut șters la cerere ~
Sugerez sa fie angajati muncitori cu experienta /scoala /studii in domeniu nu oricine adus de pe strada deoarece Romanul se pricepe la toate dar nu are calificare si cunostintele necesare , din acest motiv avem asa de multi meseriasi ca "DOREL " care se pricepe la de toate . Acesta este unul din motivele pentru care suntem in acesta situatie la nivel national si nu avem nici institutii si nici cadre specializate pentru a educa viitori muncitori calificati , cred ca suntem la nivelul anilor 1900 !
As dori sa stiu in baza carei legi functioneaza taierea /toaletarea copacilor si deciziei sau avizului Primariei daca acei copaci nu au fost plantati de catre Primarie in primul rand si nici nu se planteaza copaci ...
Sunt acum o gramada de firme care mulg Primariile de bani pentru aceste zise operatii si tunsul ierbii din jurul blocurilor si al domeniilor publice in general .
Multumesc pentru intelegere .
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
femysho, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)