avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am o inrebare legata de revenirea la numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am o inrebare legata de revenirea la numele purtat ...

Buna ziua,
am o inrebare legata de revenirea la numele purtat inainte de casatorie.
In 1998, m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie, preluand numele sotului. In 2008, am divortat si din ratiuni care tin de interesul copilului minor, am convenit cu fostul sot sa pastrez numele acestuia. Intrucat copilul meu este major, as dori sa-mi schimb numele de familie si sa revin la numele purtat inaintea casatoriei. Este posibila aceasta modificare ?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:57, 19 Martie 2022
Da mai este posibila schimbarea numelui pe cale administrativa, urmand sa va adresati cu cerere scrisa si motivata serviciul de stare civila din cadrul primariei.
Ce scrie in hotararea de divort? Pastrarea numelui din casatorie sau revenirea la numele anterior?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
raluk0207, utilizator
Se poate schimba numele pe cale administrativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort elisah elisah La divortul prin notaiat sotul a fost de acord cu pastrarea numelui de famile de catre sotie. Mai este posibil sa se revina asupra acestei ... (vezi toată discuția)
Lamurire dyzzyy dyzzyy BUNA ZIUA! CARE SUNT CONDITIILE IN CARE POT REVENI LA NUMELE AVUT INAINTEA CASATORIEI( AM DIVORTAT ACUM 1 AN SI JUMATATE), DAR AM PREFERAT SA PATREZ NUMELE ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it Salutari la toata lumea! Am cateva intrebari la care sper sa imi puteti raspunde 1.In urma divortului am pastrat numele sotului pentru a nu fi nevoita sa ... (vezi toată discuția)