avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune pe avans - posibil notarial?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune pe avans - posibil notarial?

Buna,

Suntem un cuplu necasatorit care au semnat o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil cu 108000 euro cu cote parti 1/2 fiecare. Persoana A a platit tot avansul de 15% (16200) in timp ce persoana B doreste sa mai achite 11% (12800) ulterior, pana la semnarea creditului ipotecar. Din cauza ca sumele nu sunt egale, cota parte nu se mai respecta, oare exista o cale prin care din avansul dat de persoana A, o parte din suma sa ii fie directionata persoanei B incat avansurile finale sa fie egale? Am inteles ca ar fi o posibilitate prin cesiune pe avans, poate sa imi dea cineva mai multe informatii?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
Vladislav V., utilizator

Alte discuții în legătură

Cumpărare apartament prin credit ipotecar cuplu necăsătoriți. ... Mansilviu888 Mansilviu888 Cumpărare apartament prin credit ipotecar cuplu necăsătoriți. Bună ziua, as dori să cumpăr un apartament luând credit ipotecar doar pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Intrebare credit imobiliar. | urgent va rog Anon5555 Anon5555 Buna ziua. O sa incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect. Mama mea care convietuieste cu cineva de aproape 4 ani(necasatoriti) va contacta un credit in care ... (vezi toată discuția)
Coplatnici nlbjean nlbjean Buna ziua, Speta este urmatoarea: Se cumpara un apartament de catre un cuplu (persoane necasatorite), ca bun propriu in cota egala de 1/2 fiecare, cu ... (vezi toată discuția)