avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rezultat analize sange IML
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rezultat analize sange IML

Buna ziua,

In data de 5 martie, sotul meu a fost oprit, in jud Brasov, de un echipaj de politie si testat cu aparatul Drager, in urma testarii rezultand o algolemie de 0.07. Stiind ca nu a consumat niciun fel de alcool in ultimele 10 zile, a contestat rezultatul si a cerut proba de sange. Proba a fost platita de el si si dovada platii a fost trimisa la Serviciul Medico Legal Ploiesti. I-a contactat pe cei de la Ploiesti care au spus ca nu pot sa ii comunice lui rezultatele, iar cei de la politie de la Brasov sustin ca inca nu au primit raspunsul de la Ploiesti. Luni ii expira dovada si nu stim cum sa procedam sa aflam mai repede rezultatele analizelor de sange.
ne puteti ajuta cu un sfat?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
AndreeaLeuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:21, 8 Septembrie 2024
Bună ziua,

Sunt șineu în aceiași situație, am plătit analizele la IML, și mi s a spus ca eu nu primesc rezultatul de ce? Atata timp cât eu am plătit pentru ele? Nu știu cu cine sa iau legătura, am nevoie de analize sa le pun la dosar.
Ma puteți îndruma ce sa fac?

Mulțumesc mult.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dacă nu contestați PV, cum credeți ca se rezolva situația?

Buletinul de analize se trimite organului judiciar.
Dvs. ati platit analizele ca sa urgentati efectuarea acestora, la sugestia politistului (probabil), stiut fiind ca politia are fonduri limitate pentru plata expertize.
Luati legatura cu politistul, sa ceara buletinul de analiza de la IML
Va rog frumos,imi pute ți spune care este suma pe care trebuie platita pentru analiza de alcoolemie la IML Prahova? Va multumesc frumos.
Nu am astfel de informatii. Este un tarif stabilit de catre IML.
Dacă as fi polițist mi-ar fi rușine sa aplic orice măsură de penalizare a șoferului la o alcoolemie de 0,07! E pur și simplu absurd! Etilotestele pot da foarte ușor eroare la o valoare atât de mică

Alte discuții în legătură

Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Revizuire pentru conducere sub influenta alcoolului avvalentina avvalentina Cine a fost condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice [b]fara a fi verificata in prealabil procedura prelevarii sangelui [/b][i]pentru ... (vezi toată discuția)
Solicitare buletin rezultate probe biologice MrSarakuz MrSarakuz Am dreptul să solicit de la IML un buletin cu rezultatele probelor biologice pentru determinarea alcoolemiei? Sau acest drept au doar organele de urmărire ... (vezi toată discuția)