avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune de la 10 la 20 de ani .. Detin un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune de la 10 la 20 de ani .. Detin un teren extravilan ...


Uzucapiune de la 10 la 20 de ani ..
Detin un teren extravilan in baza unui titlu eronat, interpretabil din punct de vedere legal, teren pe care l-am arendat in calitate de arendator, eu nefiind proprietar de drept.
Am avut un contract de arenda pentru 10 ani si l-am prelungit pentru inca 5 ani eu nestiind ca nu sunt proprietar cu adevarat.
Proprietarii de drept in baza dezbaterii unei succesiuni au obsitnut un certificat de mostenitor.
Proprietarii de drept au decedat.
Posesia a inceput cand era in vigoare vechiul cod civil ( 04.2011)
Eu am avut falsa impresie ca sunt propietar si am platit ca bun proprietar taxe si impozite pentru acel teren timp de 11 ani.
Termenul de cand detin acel teren este de peste 10 ani dar termenul de cand a murit ultimul proprietar este de doar 1 an.
Terenul nu este inscris in cartea funciara si nu a avut niciodata carte funciara.
.
Terenul nefiind inscris in cartea funciara niciodata trebuie sa fie indeplinita si cealalta conditie ca defunctul sa fie decedat de mai mult de 10 ani ?
In baza unui inscris sub semnatura privata pot invoca uzucapiunea de la 10 la 20 de ani ?
Ma pot numi detentor precar in situatia expusa mai sus ?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune teren lorelena1306 lorelena1306 O persoana a lucrat un teren timp de cativa ani ( nu are act de proprietate pe el). Apoi l-a lasat in paragina alti ani. Intre timp a incercat sa-l cumpere, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 10 ani Soffia Soffia Buna ziua, În cazul unui imobil a cărui proprietar a decedat de peste 10 ani, în tot acest timp avand in vedere ca acesta nu a detinut mostenitori, toate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mario49 mario49 Buna ziua Tatal meu a cumparat o casa in anul 1985 in localitatea Comisani DB avand si un teren in spatele casei de 3500m . Pe casa are acte si pe ... (vezi toată discuția)