avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua as vrea sa stiu daca pot inceta plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua as vrea sa stiu daca pot inceta plata pensiei alimentare ...

buna ziua as vrea sa stiu daca pot inceta plata pensiei alimentare in contul bancar al fostei sotii, iar in schimb, sa deschid un cont pe numele copilului la care sa aiba acces la 18 ani iar pensia alimentara sa o pot vira acolo. copilul are acum aprox 11 ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 18 Martie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, copilul mananca si pana la 18 ani. dvs aveti obligatia sa il intretineti pe perioada minoritatii sale, nu sa ii faceti depozite
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
gi-jane2, moderator
wow, cu ajutorul dvs am aflat azi ca copilul meu manaca si inainte de 18 ani.. ms; altfel..este o parere feminista sau o reintrepretare a legii ? multam !
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
escu75, utilizator
acest răspuns util
parea ca nu stiati..
legea e clara, nu e nimic neclar.
In plus, aveti probabil o hotarare judecatoreasca de respecat, nu o respectati, riscati sa fiti executat silit.
da, nu stiam, cand vine la mine copilul si in vacante nu am observat ca mananca... doar ca mama copilului a devenit o vaca proasta, capabila totusi sa asigure masa copilului si ca atare m am gandit sa i tai venitul imens din pensia alimentare (25% din salariul minim pe economie) si astfel copilul sa aiba un cash la majorat. atat de simpla e speta mea.
acest răspuns util
da, e o speta simpla, platiti cum s-a stabilit si nu mai faceti eforturi sa ganditi ca ganditi gresit.
Suma aia imensa se adauga la suma cu care mama contribuie si ea, iar daca vreti sa ii faceti depozit copilului, nu va impiedica nimeni.

Alte discuții în legătură

Vreau să depun pensia de întreținere într-un cont bancar al minorului, blocat până la majorat. sunt bănci care oferă această posibilitate? ContSters332562 ContSters332562 Buna ziua,. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea de a deschide un cont bancar pe numele unui minor, cont in care sa-i pot pune pensia de intretinere. ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara hp777 hp777 Buna. Daca un copil are peste 18 ani si urmeaza cursurile unei facultati, poate cere plata pensiei alimentare inainte ca divortul sa se fi pronuntat? Cererile ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie de întreținere după împlinirea a 18 ani. poate fi modificat procentul de 16,6% stabilit de prima instanță? Raducu_Ion Raducu_Ion Bună seara, Aș dori să vă întreb ce șanse am să obțin o reducere a pensiei alimentare retribuită fiicei mele, care are vârsta peste 18 ani? ... (vezi toată discuția)