Buna ziua!
Am facut o solicitare la asociatia de proprietari la care nu am primit raspuns. La intrebarea mea catre presedinte cand voi primi raspuns, mi s-a raspuns ca a pus raspunsul la cutia postala. Mentionez ca nu m-a anuntat in nici un fel, desi se cunoaste nr de mobil si adresa de e-mail si nici copie dupa raspuns nu-mi elibereaza. Sustinerea/procedura presedintelui este legala?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna,
Ceea ce ne relatati, "miroase"a lipsa de respect a celui ales sa va reprezinte interesele.
Nu stim ce ati solicitat, dar o asa maniera de raspuns este caracteristica generatiei de "mijloc", adica nic cei ca mine -71 , dar nici la cei de 20 de ani. Asa a fost invatat, asa i s-a intip[arit in minte, sa rezolve, probabil o speta relativ simpla, dar pentru care tre'sa faca un minim de efort intelectual si probabil niste discutii cu cei implicati.
Pe vremea in care mai efectuam serviciu, am intrat intr-un biroul uni sef de serviciu - uzina mare. Ce scria , mare, dar mare - Daca vrei sa rezolvi ceva, p o t i, daca nu, gasesti motive sa nu le rezolvi. Asa si presedintele dvs.
Daca va sta in putinta, mai multi membri ai asociatiei, il puteti schimba - fara sa fie nicio suparare, nici de o parte nici de alta.
Asadar, presedintele nu a procedat corect (nu legal), nu a procedat corect. Puteti sa mai discutati si cu ceilalti membri ai com. executiv - dar parca vad ca rezultatul va fi acelasi (adica boala lunga, moarte sigura), asa ca va sfatuiesc sa va adresati (cu audienta scrisa) la Serviciul Asociatii de Proprietari din Primarie . Nu va garantez ca o sa va rezolvati problemele.
Va doresc mult succes!
Buna seara! Va multumesc pentru rapiditate si raspuns! Nici eu nu am citit nicaieri ca ar fi legala o asa maniera de a raspunde. Culmea ca pana acum dadea raspunsurile pe semnatura, dar probabil ca sa se incadreze in acel termen de 10 zile prevazut de Legea 196/2018, si pentru nerespectarea caruia a luat amenda, in semn de razbunare a recurs la aceasta metoda copilareasca: eu ti-am dat - e treaba ta daca ai primit...Este om trecut de 50 de ani dar cu minte de 5 ani! Asta am ales, asta culegem...
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe de alta parte, desi par simple, sunt unele probleme destul de complicate, dar de aceea exista un comitet executiv, compus din 3-5 membri care, daca sunt bine organizati, fiecare se ocupa de cate o "latura" (tehnica, economico-financiara, legislativa...). Sigur, presedintele trebuie sa semneze raspunsul.
Discutati in AG si sanctionati-l prin alegerea altui cetatean care sa va reprezinte mai bine. Greutatea mare este ca nu prea se inghesuie lumea la astfel de functii !
Mult succes!
Daca ati adresat cerere oficiala presedintelui de asociatie,acesta in conformitate cu disp L nr 196/2018 avea obligatia sa va raspunda in termen de 10 zile
Daca acesta afirma ca a raspunsul a fost comunicat postal,ar trebui sa sustina afirmatia cu dovada chitanta de la oficialiul postal
Chiat daca raspunsul a fost pus in cutia dv postala direct de catre presedinte,acesta ar trebui sa detina numar inregistrare la iesire inscrid de raspuns la cererea adresata de dv