Bune seara. In 2018 am cumparat o proprietate care era imprejmuita. Intre proprietatea achizitionata si unul din vecini mai exista un teren al unui alt proprietar(X), care era delimitat doar de imprejmuirile celor doua proprietati mai sus mentionate. In 2019 am achizitionat si terenul de la proprietarul(X) . In urma achizitionarii noului teren, proprietatea mea s-a extins ajungand pana la limita proprietatii actualului vecin, acum avand delimitarea doar gardul vecinului. Am desfintat gardul proprietatii mele initiale si datorita faptului ca vecinul are gardul de 10-15 ani, din scandura care sta sa cada, am discutat cu el si i-am propus sa facem cu cheltuieli in comun un alt gard nou, deoarece actualul nu mai poate fi reparat, numai carpit. A refuzat, ca nu are bani(?) el dorind doar sa carpeasca gardul actual, dar bineinteles probabil sa particip si eu. Intrebare: 1. Daca imi fac un gard paralel cu gardul lui, gardul fiind din plasa bordurata cu stalpi din teava rectangulara si plasa de umbrie(pentru intimitate), exista o anumita distanta pe care sa o respect fata de gardul vecinului? 2. Exista o limita de inaltime a gardului pe care doresc ca il fac(eu doresc sa fie de 2m, gardul vecinului avand 1,80 m)? Multumesc