avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprejmuire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprejmuire proprietate

Bune seara. In 2018 am cumparat o proprietate care era imprejmuita. Intre proprietatea achizitionata si unul din vecini mai exista un teren al unui alt proprietar(X), care era delimitat doar de imprejmuirile celor doua proprietati mai sus mentionate. In 2019 am achizitionat si terenul de la proprietarul(X) . In urma achizitionarii noului teren, proprietatea mea s-a extins ajungand pana la limita proprietatii actualului vecin, acum avand delimitarea doar gardul vecinului. Am desfintat gardul proprietatii mele initiale si datorita faptului ca vecinul are gardul de 10-15 ani, din scandura care sta sa cada, am discutat cu el si i-am propus sa facem cu cheltuieli in comun un alt gard nou, deoarece actualul nu mai poate fi reparat, numai carpit. A refuzat, ca nu are bani(?) el dorind doar sa carpeasca gardul actual, dar bineinteles probabil sa particip si eu. Intrebare: 1. Daca imi fac un gard paralel cu gardul lui, gardul fiind din plasa bordurata cu stalpi din teava rectangulara si plasa de umbrie(pentru intimitate), exista o anumita distanta pe care sa o respect fata de gardul vecinului? 2. Exista o limita de inaltime a gardului pe care doresc ca il fac(eu doresc sa fie de 2m, gardul vecinului avand 1,80 m)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:10, 18 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intre doua proprietăți exista un singur gard, indiferent cine-l construiește. doar nu e frontiera de stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren fara autorizatie de constructie cpypst cpypst Doresc sa imprejmuiesc (provizoriu) un teren pe care tocmai l-am achizitionat, astfel incat sa delimitez limitele proprietatii si sa previn accesul din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie teo53 teo53 sant proprietarul unui teren intravilan intr-o comuna, vreau sa-l imprejmuiesc cu plasa de sarma pe stalpi metalici(teava rectangulara)( fara bordura din ... (vezi toată discuția)