avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua , As dori sa stiu cum se numesc acele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua , As dori sa stiu cum se numesc acele ,,ceasuri

Buna ziua ,
As dorii sa stiu,cum se numesc acele ,,ceasuri" care sunt montate pe tevile de apa din apartament bloc
Cel mai recent răspuns: profudecondus , utilizator 20:35, 20 Martie 2022
Se numesc apometre sau contoare de apa. Si nu au nici cea mai mica legatura cu ceasurile. Asa cum aveti contoare de energie electrica sau de gaz, asa functioneaza si cele de apa, contorizeaza cantitata de apa consumata pe intrarea respectiva in apartament.
Multumesc
Alte persoane,le numesc repartitoare de costuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt considerate repartitoare de costuri de către NML 003-05, în anumite condiții. În blocurile mai vechi, cu distribuția apei pe coloane verticale, au această funcție. Căutați această norma metrologica legala și vă lămuriți, apometrele care au funcția de repartitor de costuri nu mai sunt supuse verificării periodice obligatorii. Denumirea de repartitor de costuri vine de la faptul ca factura comuna pe condominiu se repartizează consumatorilor finali (calculul costului ce revine fiecăruia) în funcție de cantitatea declarata lunar (diferența de indecși). Nu există un raport și contract direct între furnizorul apei și consumator.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre DanD1967 DanD1967 Buna Ziua La ce perioada se face verificarea metrologica a apometrelor pentru apa rece si cum sunt stabilite cotele de plata a apei reci ? Multumiri ... (vezi toată discuția)
Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achizitionat prin rate o locuinta in anl brancusi, ... Penalu Penalu Buna ziua, Am achizitionat prin rate o locuinta in ANL Brancusi, dar de cca 2 ani nu mai locuiesc acolo. Problema este ca apometrele nu mai au ... (vezi toată discuția)