avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am achizitionat prin rate o locuinta in ANL ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am achizitionat prin rate o locuinta in ANL Brancusi, ...

Buna ziua,
Am achizitionat prin rate o locuinta in ANL Brancusi, dar de cca 2 ani nu mai locuiesc acolo. Problema este ca apometrele nu mai au certificatificatul metrologic valabil iar asociatia m-a preseaza sa le schimb sau sa le fac metrologia. Pentru mine acest lucru este o cheltuiala inutila.Intrebarea este exista o baza legala sa ma oblige sa le schimb si/sau sa le fac metrologia?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:08, 8 Noiembrie 2022
Nu exista vreo baza legala, pentru nici una dintre solicitari. In plus, nelocuind acolo, consumul indicat de apometre este oricum zero.
Pentru verificare metrologica NML 003-05 spune clar ca repartitoarele de costuri pe apa din condominii (adica apometrele respective)nu se verifica metrologic :
[ link extern ]
"1.3. Prezenta norma nu se aplică în cazul contoarelor de apa utilizate:
- la măsurarea apelor brute sau uzate;
- la măsurarea apei de irigaţii;
- ca traductoare de debit, în compunerea contoarelor de energie termica;
- ca repartitoare de costuri pentru apa consumată în locuintele colective."

Iar in privinta schimbarii, nu e vreo lege care s-o justifice, mai ales in acest caz, cind nici macar nu locuiti acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.in ce lege actuala (2024) pot vedea perioada in care ... AlinaL39 AlinaL39 Buna ziua.In ce lege actuala (2024) pot vedea perioada in care se fac verificarile metrologice ale apometrelor de apartament? La cati ani?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Obligație verificare metrologica atimite atimite Bună ziua! Am următoarea problema, la verificarea citirii apometrelor, s-a constatat ca am dat în plus MC de apa consumați. Administratorul considera acest ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre liliana iordache liliana iordache cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie? (vezi toată discuția)