avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligație verificare metrologica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligație verificare metrologica

Bună ziua! Am următoarea problema, la verificarea citirii apometrelor, s-a constatat ca am dat în plus MC de apa consumați. Administratorul considera acest fapt "fals în acte" și împreună cu comitetul executiv au luat decizia de a efectua o noua verificare metrologica, deși ambele apometre au această verificare și chiar sunt schimbate în urma cu doi ani, culmea și pe banii mei, și dacă nu ma supun voi fi trecut la pausal. Sunt în regula aceste decizii?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
atimite, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:33, 25 Martie 2020
E asta-i! Administratorul se crede la NASA...mai ales ca ati dat in plus,deci ati platit mai mult. Nu au dreptul sa ceara ei o verificare metrologica. Sa vina sa verifice singuri...sa ia o sticla de 5 litri si sa vada daca inregistreaza corect.
Acum...depinde si cat ati dat in plus....daca reiese ca nu ati consumat mai deloc, inseamna ca este ceva in neregula.
În decursul a 2 ani s-au strâns aproape 20 MC. Nu cunosc legislația în domeniu, nu știu ce reglementări sunt, dar nu mi se pare normal! Oricum, cel mai deranjant este atitudinea despotica a administratorului care nu vrea sub nici o forma un dialog
atimite, utilizator
Sunt de fapt doua probleme aici:
1. Apometrul indica de fapt bine, dvs. ati declarat altceva decat indicatia corecta. Nu are treaba cu nici o verificare a aparatului, insa are si administratorul "dreptatea" lui, puteti foarte bine , de acum incolo, in baza celor 20mc in plus, sa declarati intr-o luna (sau mai multe) consum zero si incurcati bilantul de apa pe condominiu. Va revine obligatia de a declara exact ceea ce consumati.
2. Verificarea periodica metrologica a aparatului nu este o obligatie legala, in conformitate cu NML 003-05:
"1.3. Prezenta norma nu se aplica in cazul contoarelor de apa utilizate:
- la masurarea apelor brute sau uzate;
- la masurarea apei de irigatii;
- ca traductoare de debit, in compunerea contoarelor de energie termica;
- ca repartitoare de costuri pentru apa consumata in locuintele colective.
[ link extern ]
latka, utilizator
De acord cu dumneavoastră, a fost o eroare de a mea cu declarația de consum, am încercat să port un dialog cu administratorul pentru a aduce ceasul la indicația curenta dar refuza cu încăpățânare, și o tine una și bună ca am făcut "fals în acte" deși până la urmă am plătit ceva ce nu am consumat
Data viitoare dati un consum mai mic,nu pe 0, si tot asa...pana ajungeti la valoarea reala de pe ceas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat prin rate o locuinta in anl brancusi, ... Penalu Penalu Buna ziua, Am achizitionat prin rate o locuinta in ANL Brancusi, dar de cca 2 ani nu mai locuiesc acolo. Problema este ca apometrele nu mai au ... (vezi toată discuția)
Verificare apometre liliana iordache liliana iordache cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie? (vezi toată discuția)
Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)