Taxa de habitat in sectorul 2
Va rog sa ma sfatuti ce sa fac, Speta este urmatoarea:
Mama mea este proprietara unui apartament de 4 camere din sectorul 2, apartament in care si locuieste singura.
La evidenta populatiei, insa mai apar si eu cu sotia mea si cei doi copii ai nostri, dar si cumnata mea cu fiul ei.
In total sunt 7 persoane, dar de fapt locuieste doar mama.
Noi, celelalte 6 persoane ne-am mutat din Bucuresti si pentru copii, pentru a putea sa fie inscrisi la o scoala din capitala ne-am inregistrat cu domiciliu la adresa ei.
Anul trecut, mama a trimis o contestatie la primaria sectorului 2 prin care semnala ca la adrersa locuieste doar ea, o persoana si
nu 7 persoane cat apar inregistrate, aceasta contestatie avand rolul de a clarifica numarul de persoane ce locuiesc la adresa respectiva
pentru calculatia taxei de salubritate, care se stabileste in functie de numarul de persoane.
29 iunie 2021 este data de inregistrare la primarie a contestatiei, pana acum, cand mama m-a rugat sa-i platesc impozitul pentru proprietate, nu a mai dat atentie respectivei contestatii sau taxe, dar la oficiul postal m-am trezit cu o surpriza ca in loc de 3-400 lei cat ar fi impozitul
pe proprietate plus taxa anuala de gunoi, m-am trezit cu 1000 lei.
A doua zi, pe facebook si email-ul primariei, am intrebat , chiar curios fiind, cat mai dureaza sa primeasca mama un raspuns oficial din partea primariei la contestatia ei inregistrata cu 8 luni in urma, raspuns care trebuia deja sa existe din moment ce ei deja o taxau pentru 7 persoane, cu alte cuvinte contestatia ei era deja solutionata, si de asemenea stiind ca, conform legii, aveau obligatia sa raspunda in 30 zile.
Dupa aproape o saptamana mama a primit, in sfarsit, prin posta decizia de solutionare a contestatiei, datata 09.03.2022, prin care i se respinge contestatia ca "neintemeiata", ca trebuie sa plateasca taxa de gunoi pentru 7 persoane, ca stiu ei mai bine cine locuieste acolo de la Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, si ca decizia lor este definitiva in sistemul cailor administrative de atac si ca decizia poate fi contestata in instanta in termen de 6 luni.
Intrebarea mea este cum vedeti solutionata in mod cat mai elegant si rapid, bine pentru ambele parti, aceasta problema.
Multumesc
~ final discuție ~