avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare creanta din 2011, antecontract dupa vechiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare creanta din 2011, antecontract dupa vechiul cod civil ...


Recuperare creanta din 2011, antecontract dupa vechiul cod civil
Buna Ziua, voi incerca sa fiu cat mai succint pentru a nu va obosi inutil.
Am un antecontract (notarial ) dar cu pretul achitat in intregime, deci nu e doar un simplu antecontract ..
Datorita unor impedimente ale legii 17/2014 nu prea se poate executa in natura
Vanzatorii au decedat.
Mostenitorii nu au dezbatut inca succesiunile, stiu de creanta si nu fac nicio miscare pina la expirarea termenului de 3 ani.
1. Cum ii pot obliga sa dezbata succesiunile, sa accepte mostenirea si bineinteles sa plateasca aceasta creanta ?
2. Daca deschid eu proces in instanta pentru a-mi recupera creanta trebuie sa le platesc eu dezbaterea succesiunilor lor ?
3. Daca ei taraganeaza succesiunile este posibil ca eu sa raman cu creanta neexecutata ?
4. Daca in antecontract nu au fost stipulate "pedepse" pentru neexecutare sau daune interese clare cum se face actualizarea creantei ?
( pretul platit in 2011 era la valoartea exacta a bunului ce urma achizitionat, astazi valoarea bunului este de 5 ori mai mare decat in 2011 )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:33, 21 Martie 2022
Ce va face sa credeti ca dreptul dvs la actiune nu e prescris?
Ultimul vanzator a decedat acum aproximativ 1 an, iar eu nu am aflat oficial de chestiunea asta, am aflat conjunctural despre decesul vanzatorilor.
Pai nu trebuia sa fi așteptat sa decedeze.
Cand trebuiau perfectate actele?
Vanzarea nu sa putut efectua la momentul respectiv pentru ca nu exista CF deschisa.
Nici acum nu exista CF, se lucreaza in zona UAT la cadastrare sistematica dar probabil va dura mult si bine.
Succesibilii nu au dezbatut succesiunea si nu au acceptat mostenirile ( deocamdata ) la "sugestia" unei persoane bine intentionate !!!
Este o chestiune delicata cu multe interese la mijloc si vor sa-l lase pe cel care are dreptul la creanta sa ramana cu ea in buzunar ..
Succesibilii nu au dezbatut succesiunea si nu au acceptat mostenirile ( deocamdata ) la "sugestia" unei persoane bine intentionate !!!

nu aici e problema.
mergeti cu ce act aveti la avocat si daca e ok, chemati mostenitorii in judecata, cu cat taraganati mai mult, cu atat ramaneti fara nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare-cumparare teren agricol b75mihai b75mihai Buna ziua, Acum 5 luni am realizat un precontract de vanzare cumparare pentru un teren agricol. Proprietarul se angaja prin contractul respectiv ca pan la ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Actiune in rezolutiune promovata de mostenitorii creditorului?!? ContSters53919 ContSters53919 [b] Situatia de fapt:[/b] A si B, soti, construiesc un imobil. B divorteaza de A si renunta (printr-un inscris sub semnatura privata) la cota parte din ... (vezi toată discuția)