avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Doresc sa intreb daca pot face o intelegere(impacare) ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Doresc sa intreb daca pot face o intelegere(impacare) cu partea ...

Doresc sa intreb daca pot face o intelegere(impacare) cu partea care m-a dat in judecata fara plata altor despagubiri? Procesul nu a ajuns pe rol insa cel care m-a dat in judecata doreste deja banii pe care i-a dat la avocat pentru a face actiunea in instanta.
Cel mai recent răspuns: Alexandru8543 , utilizator 14:41, 27 Martie 2022
Buna ziua, pentru a va raspunde, trebuie sa oferiti mai multe detalii: despre ce proces e vorba, ce infractiune face obiectul cercetarilor, exista o latura civila, in ce stadiul este procesul, etc.
Procesul e civil . Paratul doar a depus cererea de chemare in judecata iar instanta a dat timp de impacare/mediere. Pentru mine desi conform contract as putea dovedi ca am dreptate in proces daca facem o impacare in fata instantei si nu trebuie sa platesc pentru actiunea care a facut-o paratul as fi de acord. De asta doresc sa stiu daca facem impacare la prima intalnire in fata instante (pana nu intra pe rol) daca mai trebuie sa platesc avocatul paratului in acest caz? Stiu doar ca taxa de timbru platita de parat se restituie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 406 Cpc,
(1) Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.
(2) Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.
(3) Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul le-a făcut.
(4) Dacă reclamantul renunţă la judecată la primul termen la care părţile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunţarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părţi. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunţă la judecată, instanţa va acorda pârâtului un termen până la care să îşi exprime poziţia faţă de cererea de renunţare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunţare.
(5) Când renunţarea la judecată se face în apel sau în căile extraordinare de atac, instanţa va lua act de renunţare şi va dispune şi anularea, în tot sau în parte, a hotărârii sau, după caz, a hotărârilor pronunţate în cauză.


Multumesc mult pentru informatiile primite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțarea la judecată Mihai K Mihai K Bună ziua, am calitatea de reclamant într-un proces. Pârâții au depus întâmpinare, iar eu am depus răspuns la întâmpinare. Primul termen este ... (vezi toată discuția)
Răzgândire cu privire la divorț. cum se procedează pentru a renunța la acțiune? ISeeVoices ISeeVoices Buna seara, Daca am bagat cerere de divort la tribunal si dupa ceva timp, inainte de a se pronunta, m-am razgandit care sunt pasii care trebuie urmati ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rog frumos să îmi spuneți ce înseamnă că într-un proces civil se poate face o Cerere de renunțare la judecată, nu la Drept ? (vezi toată discuția)