Buna ziua, va adresez rugămintea să mă ajutați cu un răspuns la următoarea problemă. La scara la care locuiesc s-au mutat, in urmă cu peste un an, niște persoane care, de când au cumpărat apartamentul, lucrează ZILNIC, inclusiv sâmbăta și duminica, cu picamerul și cu ciocanul sub pretextul că renovează apartamentul. Este un adevărat calvar. Am sesizat administrația care mi-a răspuns că se renovează apartamentul și... asta este. Nu fac zgomotul în orele legale de liniște, dar, în rest, au transformat blocul în uzină. Dat fiind faptul că în bloc multe apartamente sunt nelocuite sau sunt locuite de persoane în vârstă, care nu se implică pentru că nu pot, iar administrația blocului închide ochii la această problemă (doar m-au asigurat că respectivii nu au distrus structura de rezistență in timpul acestor așa-zise „renovări”), aș vrea să știu ce pot face legal, unde ar trebui să mă adresez, pentru că de un an și ceva statul în casă este un adevărat coșmar. Chiar dacă nu bat cu ciocanul și nu folosesc picamerul în timpul nopții, nu cred că este legal ca în restul timpului să transforme scara blocului în uzină. Mă gândesc, în prima fază, să fac sesizare la Poliție, dar nu știu dacă acesta este primul pas pe care ar trebui să-l fac. Mulțumesc mult.
Daca aveti suspiciuni referitor la existenta autorizatiilor aferente interventiilor care se afectueaza ,sesizati oficial serviciul disciplina in constructii din primarie,si inspectoratul de stat in constructii
Chiar daca respecta orele de liniste, disconfortul creat se poate incadra la art.26-27 din Legea nr. 61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica.
Asociatia de proprietari trebuie sa solicite un termen limita de terminare a lucrarilor.