avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Detin din 2020 un PFA incadrat la norma de venit.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Detin din 2020 un PFA incadrat la norma de venit.

Buna ziua!

Detin din 2020 un PFA incadrat la norma de venit si intentionez curand sa il inchid insa pe el detin un autoturism (80.000 lei), un laptop (7.800 lei) si o tableta grafica (500 lei). Sumele reprezinta pretul lor de achizitie.

Orice alta achizitie facuta din contul PFA reprezinta doar ceva minor: abonament bancar, abonament soft facturare, certificat semnatura digitala, asigurare RCA & CASCO, registrul unic de control si stampila.

Intrebarea mea este ce se intampla cu primele 3 lucruri mentionate (autoturismul, laptopul si tableta grafica)? Nu doresc sa le vand, vreau sa le pastrez insa nu mi-e clar care este procedura.

Voi fi nevoit sa estimez valoarea de piata a respectivelor 3 obiecte si sa platesc 10% din acea valoare? Mi se pare putin ciudat sa platesc inca un 10% din valoarea autoturismului (sa zicem ca la laptop si tableta nu era o problema), sau chiar asta voi fi nevoit sa fac?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Sunt un pfa pe norma de venit si detin un autoturism alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Sunt un PFA pe norma de venit si detin un autoturism pe PFA. Autoturismul a fost luat prin credit auto in Oct 2020 iar in Oct 2023 se termina ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar cristian_conea cristian_conea Buna ziua, Cu ce trebuie completat registrul inventar (sunt titularul unei intrepr.indiv.)? (vezi toată discuția)
Regim tva achizitie comunitara second hand Mrosca Mrosca Va urmaresc deja de mult timp si appreciez efortul pe care toata lumea il face in acest forum. Acum ma vad silit si eu sa va cer sprijinul: Societatea ... (vezi toată discuția)