parintii mei se judeca de 10 ani pt un teren intravilan. Am fost pusi in posesie de executor judecatoresc si am castigat in proces penal de tulburare de posesie si am primit si despagubiri pt 2 ani cat ne-au folosit terenul partea adversa. eram inca in litigiu in 2003 cand ei , pe baza unei schite topocadastrale pe care le pusesem opozitie la vanzare, au facut act de donatie fiului lor. Am aflat deabia acum cand primaria le-a dat autorizatie constructie garaj. In prezent ei au introdus actiune de revendicare a terenului nostru si ne judecam. intrebare: putem in aceasta actiune sa facem si actiune in nulitate absoluta a donatiei din 2003? Cum sa cerem anularea autorizatiei de constructie garaj deoarece primaria ne spune ca numai terenul nostru este in litigiu , nu si al lor care e in fata noastra, ei revendicand tot lotul: al lor si al nostru?
multumesc pt sfat dar cu donatia cum ramane? Au donat si pamantul nostru, fiului lor.Este incredibil dar adevarat. Am facut memoriu si la prefectura pt ca ii sustine cineva de la primarie. Prefectul nu poate sa verifice legalitatea actelor?numai in instanta se rezolva? Va rog sa-mi raspunda cineva pt ca e foarte incurcata situatia.
Referitor la donatie: donatorul (adica cel care da) trebuie sa aiba calitatea de proprietar la momentul incheierii contractului de donatie, astfel donatia este nula absolut. Tu poti solicita in instanta constatarea nulitatii donatiei.
Insa ai spus ca terenul ce face obiectul donatiei este in litigiu, astfel ca, sa te astepti ca procesul de constatare a nulitatii donatiei sa fie suspendat pana la solutionarea irevocabila a prezentului proces, cu conditia ca acesta din urma sa priveasca dreptul de proprietate al terenului.
Situatia ta nu e deloc una usoara :(, astfel ca te sfatuiesc sa apelezi la un sfat de specialitate - avocat, cat mai curand.
Succes!
....iar cu privire la Prefect: acesta nu are calitatea de a se pronunta asupra unei situatii de acest gen; numai instanta de judecata o poate face. Asa ca... lasa memoriile la alte institutii cu privire la donatie si du-te la instanta.
Fond - granituire
danut84
Buna , am nevoie de un sfat . in urma cu 8 ani , am cumparat un teren in apropierea orasului oradea , am inceput constructia viitoarei case , la 4 luni aprox ... (vezi toată discuția)