avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot obține de la C.A.S. decontarea analizelor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot obține de la C.A.S. decontarea analizelor medicale plătite ...

Cum pot obține de la C.A.S. decontarea analizelor medicale plătite din buzunarul propriu? Sunt asigurată la Casa de Asigurări de Sănătate in calitate de salariat și mi se rețin lunar contribuții in cuantum de 700 lei. Însă când am nevoie de servicii medicale cum sunt: consultațiile de specialitate, analize medicale și tratament, nu pot beneficia de acestea întrucât mi se spune că nu mai sunt fonduri de la CAS, iar programarea se poate face peste duoă luni, abia din luna iunie, dar până atunci biletul de trimitere expiră și nu va mai fi valabil în iunie, și tot așa, eu nu pot să beneficiez de servicii medicale deși sunt asiguratâ și din salariu mi se rețin contribuții lunare consistente. Am doi copii pentru care deasemenea ajung să plătesc din buzunarul propriu consultații, analize și tratament. Am plătit astăzi 1200 lei consultație și analize medicale și vreau sa știu dacă pot cere decontarea acestei sume de la Casa de Asigurări de Sănătate sau trebuie să formulez o acțiune în instanță?
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
iolanda15, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 27 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Puteti face o notificare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la CJAS si sa cereti raspuns scris.
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta, dar se va invoca lipsa de fonduri suficiente din sistem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat tampau gabriela tampau gabriela O persoana , administrator si asociat al unei firme , (firma nu a avut activitate in ultimii 10 ani ) este coasigurat al sotiei sale . Societatea va incepe ... (vezi toată discuția)
Facturare la o luna de la efectuarea serviciilor Dx11 Dx11 Buna ziua, Am efectuat acum o luna un consult medical la o clinica privata din oras. Beneficiez de o asigurare de sanatate privata la locul de munca actual. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni ... Victoria@ Victoria@ Buna ziua, Am urmatoarea situatie, sunt insarcinata in 8 luni jumatate si pentru ca am avut ceva dificultati in sarcina.. am tot avut nevoie sa fac analize ... (vezi toată discuția)