avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna seara, Am o speță des întâlnită, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna seara, Am o speță des întâlnită, dar deranjanta, chiar ...

Buna seara,
Am o speță des întâlnită, dar deranjanta, chiar nelegala despre folosirea unei poze cu mine în uniformă militară de epocă, folosită pe pagina unei persoane pe care nu o cunosc, la care a adăugat și un comentariu în engleză tendențios, jignitor facandu- se comparatii cu alte personaje din istoria noastră.
Va spun ca acesta persoana a folosit o pagina de Facebook falsă cu nume fals, el având de fapt două pagini cu nume diferite, neștiind în acest moment care este pagina cu numele adevarat.
În sensul intenției de a deschide un dosar penal va rog sa ma ajutati/ îndruma spre un avocat de specialitate.
Am reusit la sesizarea unor colegi să fac făpturi de pe toate aceste pagini ale respectivei persoane, undevse vede clar poza cu mine, dar si restul amanuntelor,,acestea fiind dovada clara a incalcarii legii.
În idea de a continua colaborarea pe această speță, va rog un răspuns în privat.
Cu deosebită stima,,,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi nu sunt specialist in penal opinia mea este ca nu pare a fi o fapta de natura penala.In primul rand ,cunoasteti identitatea persoanei respective daca e un cont fals,folosita o alta identitate ,e greu de identificat persoana,mai ales daca e un cetatean strain.Daca ati cunoaste identitatea ar putea fi vorba cel mult de un proces civil in care ati putea solicita daune morale...In afara de o raportare a profilului si pozei la FB,nu vad solutii reale..Sa nu credeti ca staun institutiile specializate in fraude informatice sa identifice utilizatotii cu conturi false,mai ales daca nu e o inselaciune bancara sau de alta natura.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie???? ContSters40598 ContSters40598 Prietena mea si-a facut ca multi altii o pagina pe un site de prietenie(intalniri), pt a-si face mai multi prieteni . La acea pagina si-a pus o poza reala dar ... (vezi toată discuția)
blogger dat in judecata pt dezvaluire posibil furt de identitate AlexandraTim AlexandraTim Buna ziua. Sunt un blogger ce in urma cu cativa ani bantuia pe chat-uri si tot dadea de un personaj dubios ce se dadea drept un intelectual, iar daca il ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)