avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Șoferul angajat la firma noastră de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Șoferul angajat la firma noastră de transport ...

Bună seara.
Șoferul angajat la firma noastră de transport auto trecea prin Germania, unde sta tatăl meu, care i-a dat o suma de bani destinata mie.Odata ajuns in tara, a disparut cu tot cu bani si ameninta cu plângere itm, pe motiv ca e angajat cu 4 ore și nu cu 8 și ca nu ii plătim "darile" la stat.Firma nu are datorii iar contractul a fost făcut pe 4 ore cu bună știință pt ca erau 2 soferi, plus ca au fost perioade când a stat mult acasă.Acum ne așteptăm la control și din păcate nu avem dovada ca l-am plătit, deci își vrea salariile retroactiv.El ne-a făcut plângere, dar noi cum ne putem apara ? Prin plângere la politie ? I-am trimis o convocare ca să vina sa discutam, dar banii sunt la el de luni, ceea ce se încadrează la abuz de încredere și înșelăciune.De asemenea, o sa-l pun sa plătească și daunele pe care ni le-a provocat la mașină de când lucrează.Pot sa fac asta în instanta și sunt șanse sa îl sancționeze?
Cel mai recent răspuns: Cristina8R , utilizator 09:11, 26 Martie 2022
Puteti promova o acțiune în instanță pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Cererea poate fi formulata in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Puteti promova o acțiune în instanță pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Cererea poate fi formulata in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare după hotarare judecatoreasca CML_KMY CML_KMY Am fost concediata pe motiv ca societatea a facut reorganizare si postul mi-a fost desfiintat. Am demonstrat in instanta ca reorganizarea nu a fost reala, am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani salariat Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Intalnesc urmatoarea situatie, un salariat a fost delegat la o firma din Germania, acolo a cauzat probleme firmei adica acasa fiind a baut peste ... (vezi toată discuția)
Raspunderea financiara a angajatului barta_andras barta_andras Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac o anexa sau act aditional la CIM cu privire la raspunderea financiara a angajatului daca nu respecta tremenul ... (vezi toată discuția)