avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii fiscale PFA in sistem real si neplatitor de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii fiscale PFA in sistem real si neplatitor de TVA

Sunt angajat cu norma intreaga, dar, extra, am un si PFA, neplatitor de TVA, in sistem de real pentru o colaborare part-time pe care o desfasor in afara orelor de program in timpul meu liber.
Domeniul de activitate este consultanta IT.
Am urmatoarele intrebari:
1. Daca deja platesc CAS si CASS ca parte a contractului meu de munca trebuie sa platesc obligatoriu inca o data aceste taxe si pe PFA?
2. Ca parte a activitatii mele a trebuit sa achizitionez un laptop si o licenta de de Microsoft Office. Dar cum le-am cumparat online factura nu contine CUI-ul PFA-ului. Insa sunt pe numele meu. Pot sa includ acestea la chetuieli deductibile?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: altitude-dashboard , utilizator 11:38, 7 Aprilie 2022
Veti plati obligatoriu CAS si CASS si pe pfa indiferent daca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil, doar daca venitul net anual pe pfa (adica total venit incasat - total cheltuieli deductibile platite) este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie.
Nu. Tot ceea ce veti putea deduce ca si cheltuieli trebuie sa fie achizitionat cu factura pe pfa si numai dupa data inregistrarii pfa-ului la registrul comertului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2022
george-neagu, moderator
Pot sa emit autofactura pentru laptop? La urma urmei intentia achizitiei acelui produs e clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Ruuxi Ruuxi Buna ziua, as vrea sa imi infiintez PFA, insa inainte de pasi si acte as vrea sa stiu ce implica, de exemplu ca PFA cum imi iau concediu de odihna si daca ... (vezi toată discuția)
Despre pfa in sistem real ramadri ramadri Despre PFA in sistem real De curand eram PFA la norma de venit, de la anul ma vad nevoit sa trec la sistem real. Cum la norma de venit, nu exista conceptul ... (vezi toată discuția)