avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua.Prietena mea a fost prinsă intr-un magazin ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua.Prietena mea a fost prinsă intr-un magazin de haine ...

Buna ziua.Prietena mea a fost prinsă intr-un magazin de haine , doar ca prejudiciul a fost achitat către managerul magazinului in totalitate .S-a încasat contravaloarea produselor returnate , s-a emis un bon fiscal pentru produsele respective,doar ca produsele au fost achitate dar nu i-au dat produsele pe care de altfel le-a achitat.Au anunțat poliția ,dar au renunțat deoarece prejudiciul a fost recuperat și returnat iar contravaloarea produsele a fost achitata total.Managerul magazinul i-a spus sa achite toată valoarea produselor respective , doar ca produsele rămân la ei in magazin și ea nu primește nimic.Practic și-a recunoscut vina, prejudiciul a fost achitat total ,bunurile au rămas la ei.Va rog ajutați-ma cu un articol de lege sau o informație in care se specifica dacă produsele au fost achitate de ce nu le poate lua …Managerul magazinul nu a vrut sa ii dea nimic pe motiv ca nu se poate fără nici o explicație..Oare a procedat corect? Va mulțumesc frumos.Menționez ca nu a venit poliția .S-a soluționat cauza local in incinta magazinului paguba materialelor fiind achitata in întregime..
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 13:31, 30 Martie 2022
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți-vă de treabă si mulțumiți că nu i s-a intocmit dosar penal.
Buna ziua.Va mulțumesc frumos.A vrut doar sa afle dacă poate primi produsele pe care le-a achitat in totalitate.Managerul magazinul a oprit tot ce a achitat pe motiv ca nu vrea sa i le dea si ca produsele rămân la ei.Bine ca s-a rezolvat si ca nu s-a ajuns mai grav.O zi frumoasa va doresc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vedeți-vă de treabă si mulțumiți că nu i s-a intocmit dosar penal.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceti bogdaproste ca s-a sfarsit asa. Lasati hainele caci ati scapat usor.
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a emis bon fiscal, nu e corect ca produsele sa ramana in magazin. Practic, ele au fost scoase de pe stoc prin vanzare insa au ramas in magazin deci le poate lua gratis cine doreste.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am lucrat pe post de casier la un hipermarchet . Am intalnit , multe astfel da cazuri , cand paza a adus la mine la casa persoana respectiva sa achite bunurie sustrase . In niciun caz , bunurie achitate ulterior , nu au fost retinute de magazin sau orice reprezentat al acelui magazin . Nu are voie sa le retina daca au fost achitate . Ori si le insuseste el , ori le da la altcineva . Nu le poate trimite iar la vanzare , ca iese plus de gestiune . Pe camera se poate vedea acest lucru , cand nu au fost date bunurile persoanei respective . Nu sunt avocat sa stiu ce puteti face , dar nu e legal din partea magazinului sa faca acel lucru .

Alte discuții în legătură

Furt calificat stefangsn stefangsn Am fost prins de curand de catre agentii de paza a unui magazin de haine, inainte sa ies din magazin, cu haine sustrase fara sa le platesc,(erau intr-o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat AdisDefis AdisDefis Buna seara ,acum 2 zile am fost prins cand am incercat sa fur din [editat ] un salam si o cutie de ton,agentii de paza m au dus intr o camera unde mi au luat ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa depun plangere la politie dupa ce persoana ce a furat din magazin mi-a intors suma hainei si dauna ? Assam Assam Buna seara , Vreau si eu sa va cer sfatul . Mi s-a furat din magazin si persoana in cazua a returnat pe loc banii , hainele si deja dauna. Politia nu a fost ... (vezi toată discuția)