Am incheiat un contract de subantrepriza pentru lucrari de constructii cu un subantreprenor (eu am calitate de antreprenor).In baza contractului de subantrepriza subantreprenorului ii revin 2 apartamente la finalizarea lucrarilor si sub conditia respectarii prevederilor contractului poate vinde apartamentele care ii revin (2). Acesta insa a facut antecontracte de vanzare pentru cele 2 apartamente specificand in acestea ca ii vor reveni mai multe apartamente (4 nu 2) la finalizarea lucrarilor in baza contractului de subantrepriza. Aceste antecontracte au fost facute la notar si sunt neconforme cu contractul de subantrepriza . Acum el face presiuni sa trec la notar apartamentele desi antecontractele pe care subantreprenorul le-a facut contin elemente false in ele. Ce pot face in acest caz deoarece eu doresc prima data sa nu mai fie aceste antecontracte cu informatii false? Pot cere ca subantreprenorul sa anuleze aceste antecontracte in baza legislatiei sau sunt considerate aceste antecontracte valabile desi contin informatii false? Multumesc
Față de acele antecontracte, aveți calitatea de terț, nu v-ați asumat nicio obligație. Nu știu exact clauzele contractelor de subantrepriza și a antecontractelor, răspunsul este general.
Subcontractori
deliammm
Va rog sa ma lamuriti daca se poate referitor la urmatoarele aspecte:
- Care este diferenta dintre un contract de subcontractare si unul de prestari servicii ... (vezi toată discuția)