avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinderea unui bun care nu iti apartine si semnarea in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinderea unui bun care nu iti apartine si semnarea in fals

Buna seara,
Doresc un punct de vedere legal privind urmatoarea speta:
In urma decesului tatalui meu acum cca. 7 ani, au ramas mai multe bunuri.
Tatal meu a fost casatorit de 2 ori, prima data cu mama mea, din care am rezultat eu, de care a divortat ulterior, dupa care s-a re-casatorit, urmare caruia a rezultat fratele meu, de care a divortat intre timp si de ea.
Dupa deces a ramas mai multe bunuri, printre care si un garaj pe un teren concesionat. S-au facut doua expertize asupra garajului (expertiza 2017 si a doua in 2018), unde a iesit valoare de cca. 4000 lei de fiecare data.
Intre timp in august 2018 primaria , a constatat ca doreste sa schimbe utilitatea terenului unde sunt amplasate garajele si s-a solicitat eliberarea spatiului.
Avand in vedere ca garajul este in proximitatea locuintei tatalui, iar doar terenul unde era amplasat garajul, era concesionat atat pe numele tatalui meu cat si a fostei sotii.
Acum in martie 2022, s-a contestat din nou raportul de expertiza, pe unele considerante si trebuia si garajul evaluat din nou.
Cand s-a mers la expertiza, fosta sotie a tatalui meu a adus o hartie de la primarie din august 2018 ca s-a solicitat eliberarea terenului si o factura de la deseuri metalice feroase si neferoase, de unde reiese ca garajul a fost dat la fier vechi pe o valoare de 372 lei in luna august 2021, iar la semnatura fiind trecut numele ei si semnat de ea.
Deci un garaj de 4000 lei, fosta sotie l-a dus la fer vechi dandu-l cu 372 lei, acum incercand sa induca ca banii acestia ii imparte cu mine. A putut face aceste schimbari, deoarece ia si-a pastrat numele de familie a tatalui, si nimeni nu a intrebat nimic.
Intrebarea este, daca primaria a facut notificare, ea nu trebuia sa ma anunte pe mine sau sa aduca primariei la cunostinta, ca garajul face parte dintr-un doar de partaj judiciar si sa fiu eu si fratele notificat?
Daca elibera ea, impreuna cu fratele meu vitreg, nu trebuia pastrata tablaraia, etc si sa discute cu mine, ce facem cu e?
Aspectul ca garajul a fost luat de o persoana neindreptatita, a semnat in numele ei si a vandut un bun parte din masa succesorala (aflat pe rol) care nu ii apartine si nu face parte din mostenitori, nu se pedepsete penal?
Mentionez ca doar numele si semnatura ei este nu si a fratelui meu?
In ce fapta penala, sau articol se incadreaza acest aspect?

Multumesc

Rog sa raspunda doar persoane in drept care cunosc...
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2022
cosming2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare garaj pe teren concesionat mirage08 mirage08 Va salut, As avea o intrebare: doresc sa cumpar un garaj pe care in acest moment il inchiriez.Am inceput sa inchiriez garajul de la o doamna de la parter eu ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Cum platesc impozitele in cazul unei persoane decedate? umircea2015 umircea2015 Buna ziua La inceputul lunii ianuarie, tatal meu a decedat. Avea de achitat impozite pe un apartament, o masina, un garaj si un teren concesionat pentru ... (vezi toată discuția)