avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Acum 2 luni am cumpărat o casa la țară, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Acum 2 luni am cumpărat o casa la țară, dar întâmpin ...

Bună ziua.
Acum 2 luni am cumpărat o casa la țară, dar întâmpin niște impedimente acum și nu știu cum sa procedez.
Aceste impedimente sunt:
1=fântână la comun cu vecinul din partea stânga de lângă mine (55 % din suprafața fântâni este la mine pe teren și restul la el,si când dorește sa folosească fântâna el sare la mine în curte pentru ca de la el nu poate)
2=coteț de porci construit pe terenul meu dar compartimentat în 2,adica jumate din coteț am eu acces prin portiță, iar cealaltă jumătate are el acces prin portiță din curtea lui.
3= ceasul de la apa al vecinei din partea dreapta de lângă mine este în același cămin cu al meu.
Specific că ... cu vecinul din partea stânga a casei este greu sa ma înțeleg pentru ca nu vor sa coopereze pentru a găsi o soluție, și din aceasta cauza am apelat aici la Dumneavoastră deoarece nu știu cum sa procedez legal, ce legislație este în vigoare pentru o asemenea situație.

Cu respect și stima: Florina.

Vă mulțumesc pentru tot.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2022
Flor.ina07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flor.ina07 , utilizator 08:42, 31 Martie 2022
1. Pentru fantana ii spuneti sa-si faca acces pe proprietatea dumnealui ca o sa chemati politia daca il mai gasiti in curte.
2. Legat de cotetul de porci... puteti inchide accesul la jumatatea dvs. daca nu doriti sa beneficiati de ea.
Vedeti daca va ajuta si o plangere șa DSVSA pentru a muta acel cotet de pe limita de proprietate, daca asta doriti.
Mulțumesc mult @ionut.ion pentru răspuns, apreciez mult.
O zi frumoasa.
Aștept cu drag și alte păreri și sugestii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii private celeste celeste Detin un teren mprejmuit, situat intre case iar pe teren am o rulota amenajata ca mini -locuinta de vara. Nu stau acolo decat max. 1-2 luni pe an dar merg ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmează să fac branșamentul electric la o casa. ... Wulfu' Wulfu' Buna ziua, Urmează să fac branșamentul electric la o casa. La dosar trebuie sa depun și acordul vecinilor. Branșamentul va fi unul aerian. Amplasarea ... (vezi toată discuția)