avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul persoanelor cu handicap

Buna seara.Sunt asistent maternal si am in plasament o tinara cu handicap grav,pe care am luat-o dintr-un centru de plasament. A urmat o sc de arte si meserii pe care o finalizeaza semestrul acesta ,mai precis la sfirsitul lunii ianuarie.Este in virsta de 22 ani ,si conform legii nu mai poate ramine in plasament daca nu urmeaza o forma de invatamint.Problema se pune ,ca nu stiu ce se va intimpla cu ea dupa absolvirea examenului de final.Asta pt ca nimeni nu are o solutie.Directia de protectie a copilului nu stie ce raspuns sa-mi dea la intrebarea "unde va merge aceasta tinara daca nu mai are dreptul sa ramina in asistenta maternala ?"Tinara nu vrea sa mearga la parinti pt ca au o situatie prcara si nu pot avea grija de ea.Va rog frumos da-ti-mi un sfat ,sau spune-ti-mi cui sa ma adresez,caror foruri ,care sa-mi dea un raspuns favorabil.Mentionez faptul ca eu locuiesc in jud ialomita ,iar parintii tinerei in jud iasi,
Cel mai recent răspuns: vera58 , utilizator 23:05, 24 Ianuarie 2010
Luati legatura cu Serviciul de asistenta sociala de la Primarie, pentru a va consilia in aceasta problema.
Daca sunt indeplinite conditiile cerute de lege pentru ca tanara sa beneficieze de asistent personal, in baza evaluarii sociopsihomedicale a acesteia, puteti sa solicitati sa fiti dvs. asistent personal al tinerei cu handicap grav, conform legii nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Interventie moderator

Am rugamintea ca, in legatura cu aceasta problema, sa continuati sa puneti intrebari in acest topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

mamana a scris:
Am o tinara in plasament si pe25 ianuarie sustine examenul final(a terminat o sc de arte si meserii).Ne putind sa se angajeze asa repede (si datorita handicapului),va intreb daca poate beneficia de ajutor de somaj?Multumiri pentru raspuns.
buna seara.sunt locuinte protejate dar nu stiu cum sunt si sunt putine,dar daca are handicap grav cu asistent personal,atunci,cum v-a spus doamna avocat, puteti sa va angajati ca asistent personal.locurile de munca sunt aproape inaccesibile pentru cei cu handicap grav ,dar cu perseverenta se poate gasi la unitati protejate care au obligatia sa-i accesibilizeze locul de munca ,si poate avea un program adaptat.depinde foarte mult, de cat poate ea sa reziste sa munceasca.v-as sfatui ,daca cunoaste operare PC sa incerce ceva pe internet,este mai accesibil,si cred ,mai usor de gasit,dar repet, la unitati protejate.le gasiti pe site-ul ANPH.succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor tau alina tau alina poate un asistent maternal profesionist care are in plasament un copil cu handicap grav, beneficia de indemnizatia de insotitor prevazuta la art. 42 alin. 4. ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei insotitorului persoanei cu handicap grav johnnyrey johnnyrey Va rog sa ma lamuriti relativ la modul cum se calculeaza ndemnizatia insotitorului persoanei cu handicap grav. Dupa stiinta mea, calculul este simplu, ... (vezi toată discuția)