avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Buna ziua, Revin cu intrebare, in urma unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Buna ziua, Revin cu intrebare, in urma unei hotarari ...

Executare
Buna ziua,
Revin cu intrebare, in urma unei hotarari castigate in prima instanta a unei contestatii la executare, in care dispune anularea tuturor formelor de executare, executorul trebuie sa se supuna acestei hotarari? Am fost la el la birou i am aratat hotararea si mi spune ca trebuie sa ramana definitiva, iar eu am insistat si i am spus ca pana ramane definitiva , trebuie sa se supuna acestei hotarari. Trebuie sa se supuna acestei hotarari? Daca da si el nu vrea ,ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 11:16, 30 Martie 2022
Buna ziua!

Daca nu ati solicitat suspendarea executarii, executorul nu trebuie sa se supuna acelei hotarari pana cand aceasta ramane definitiva.

Analizati art. 719 din Codul de procedura civila.
Multumesc de raspuns!
Vreau sa adaug , ca da am cerut contestatie la executare plus suspendarea executarii. In cazul acesta trebuie sa se supuna hotararii? In caz ca nu, ce trebuie sa fac?
Daca ati solicitat si suspendarea si ati platit cautiunea, instanta, dupa ce s-a pronuntat asupra suspendarii executarii, a trimis si executorului judecatoresc, din oficiu, acea incheiere.
Astazi am sunat si am fost la sediul executorului cu hotararea, deoarece mi a spus ca diar partile din proces primesc hotararea judecatoreasca, a facut o copie la hotarare , am insistat spunandu i ca trebuie sa inceteze executarea conform hotararii iar el a tot insistat ca doar atunci cand ramane definitiva, nu stiu ce sa mai zic, apel nu s a facut,, sentinta s a dat anul trecut in septembrie, eu am primit hotararea in februarie pe 12, a trecut o luna jumatate fara apel, ce ma invatati sa fac? Executorul nu cred ca va sista executarea, va rog poate ma invatati ceva, nu stiu cat sa mai astept sa se intample ceva
Multumesc!
Aceasta hotarare, cand ramane definitiva, este comunica si executorului judecatoresc din oficiu, adica direct de instanta.

Puteti contesta refuzul executorului de a inceta executarea, daca hotararea in care se prevede admiterea contestatiei a ramas definitiva.

Cel mai bine mergeti la un avocat, caruia sa ii arati actele, si va va spune exact ce este e facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)