avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul co risc maternal la revenire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul co risc maternal la revenire din CCC

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire a situatiei in care ma aflu. Sunt trimisa de la angajator la Cnas si inapoi, fara a primi nici un raspuns concret. Situatia mea este urmatoarea: Acum 2 ani am avut 2 locuri de munca. Contractul cu unul din cei 2 angajatori s-a incheiat de drept in perioada concediului prenatal. Ulterior am fost preluata in plata de catre Cnas, pt decontarea co de maternitate, de la respectivul angajator. Am beneficiat, legal, de indemnizatie co crestere copil rezultata din ambele venituri, in tot acest timp. Acum, la incheierea CCC, am intrat in co risc maternal, fiind insarcinata din nou. Din cate am inteles, se ia ca baza de calcul pt concediu, indemnizatia primita in ultimele 6 luni, adica suma de 4085. La revenirea la locul de munca, angajatorul mi-a marit salariul brut conform minim pe economie, adica 2500. Intrebarea mea este: in cazul acesta, cum va calcula angajatorul co risc + co pre si post natale, in aceste conditii? Este obligat sa ia in considerare indemnizatia, indiferent ca depaseste cu mult, suma care ar trebui sa o achite, sau se va raporta strict la salariul care imi corespunde? In caz ca imi va acorda indemnizatie, dupa min pe economie, am posibilitatea sa recuperez diferenta de undeva?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2022
DeliaDenisaF, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal biasro biasro buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Sunt insarcinata in 21 de saptamani si doctorul care-mi supravegheaza sarcina datorita unor probleme pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri concediu post si prenatal AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Am mai multe intrebari legat de acest subiect 1) Cate zile minime trebuie sa isi ia angajata ca si concediu prenatal? Am inteles ca sunt 126 zile in total, ... (vezi toată discuția)