avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este legal sa platesc in euro la cumpararea unui ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este legal sa platesc in euro la cumpararea unui apartament?

Este legal sa platesc pentru un apartament in euro (tranzactie prin banca, intre persoane fizice, din cont euro in cont euro)?
Cunosc Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 4/2005 privind regimul valutar, Art. 3, 1, care spune ca platie care decurg din vanzari intre PF, rezidenti romani, se fac in lei.
Dar in anexa 2, unde se vorbeste despre categoriile de rezidenti care pot efectua operatiuni in valuta, pct. 3 spune din aceste categorii fac parte "persoanele fizice, pentru operaţiuni efectuate între acestea cu caracter ocazional".
As vrea sa stiu daca acest articol se aplica situatiei mele - daca cumpararea unui apartament poate sa intre la "operatiuni cu carater ocazional", si cat e de comuna sau acceptata o astfel de interpetare a acestui articol (sau, mai exact, ce inseamna "operatiuni cu caracter ocazional" in acest context).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:32, 30 Martie 2022
Da este permis conform exceptiei din Regulamentul BNR plati si incasari in euro .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata euro sau lei andreea2020 andreea2020 Buna dimineata. Doresc sa cumpar un apartament urmand sa inchei un antecontract. Avansul [arvuna] achitata in fata notarului se poate plati in Euro ? Am ... (vezi toată discuția)
Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)
Incasari in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sunt un srl cu obiect de activitate organizari evenimente business in strainatate pentru clienti din Romania. As dori sa stiu daca facturile emise catre acesti ... (vezi toată discuția)