avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am urmatoarea situatie: - asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am urmatoarea situatie: - asociatie de proprietari ...

Buna ziua, am urmatoarea situatie:
- asociatie de proprietari infiintata in 2007
- intre timp unii au vandut apartamentele (si-au pierdut dreptul de asociere prin vanzare), iar altii au cumparat (au facut cerere de aderare la asociatia de proprietari).
Intrebare:
1. Trebuie sa depun un nou acord de asociere la judecatoria de sector?

2. Actualizarea acordulului de asociere se face printr-o anexa in care se trec doar cei noi (proprietari) SAU trebuie facuta o anexa cu toti care au ramas si cei care au venit?

3. Trebuie sa atasez copii ale actelor de identitate si ale actelor de proprietate (vanzare-cumparare, donatie, succsiune etc).? (aici intervine GDPR-ul ...)

4. Daca raspunsul la intrebarea 3 este DA: pot sterge CNP-ul de pe ele sau care ar fi varianta? (avand in vedere ca proprietari nu doresc sa mai dea copii ale actelor...)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Dana
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:09, 31 Martie 2022
Pentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018 care obliga asociatiile de proprietari sa actualizeze documentele asociatiei ,pe care sa le depuna la judecatoria teritoriala
Actualizarea acordurilor de aderare se face strict pentru persoanele care au achizitionat apartamente si care nu figurau in vechea evidenta
Nu se comunica la judecatorie decat acordul de asociere noi proprietari care au solicitat sa devina membrii proprietari fara alte documente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dupa constituirea asociatiei de proprietari cei care ... Marinescu25 Marinescu25 Buna ziua! Dupa constituirea asociatiei de proprietari cei care doresc sa devina membri cum procedeaza? Completeaza o cererea de inscriere in asociatie si ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari - modificare acord asociere + statut + regulament Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua! Conform noii Legi 196/2018 se impune schimbarea si depunerea la judecatorie a Statutului asociatiei de proprietari si a Acordului de asociere ... (vezi toată discuția)
Daca faci sau nu parte din asociatie alv alv Va rog sa imi spuneti daca o scara venita noua in asociatie, prin acordul tacit al proprietarilor (fara acordul prin semnatura), trebuie inregistrata la ... (vezi toată discuția)