avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajati ca urmare a demolarii sediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajati ca urmare a demolarii sediului firmei

Buna ziua.
Am primit somatie de demolare a spatiului comercial in care societatea mea avea sediul si isi desfasura si activitatea. A si fost demolat. Am 3 angajati. Cum as putea sa ii concediez fara preaviz dar sa beneficieze de somaj ? Unul din angajati se afla in CCC pana in 30.12.2024
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2022
nataliatraparito54, utilizator
Cel mai recent răspuns: nataliatraparito54 , utilizator 18:00, 31 Martie 2022
Fara preaviz , nu se poate ... decat daca emiteti instiintarea inainte de data demolarii cu cel putin 20 de zile lucratoare.
Ok. Am modificat CIM la cei doi angajati cu acordul lor bineinteles cu act aditional. Am modificat timpul de munca in timp partial 1 ora pe zi apoi le am facut notificare de preaviz, decizie concediere toate cu 1.04.2022 si o sa le desfac CIM cu preaviz 20 zile cu art65 . Va rog sa imi spuneti daca e bine cum am procedat.
Nu stiu cum sa procedez pentru angajata in CCC. Ii desfac de acum CIM cu data de 31.12.2024 ? Tot cu art 65. Operez in Revisal de acum sau astept pana se intoarce angajata din CCC.
Cu 1 ora/zi ...slabe sanse de somaj.
dar cu 4 ? e vorba doar de perioada de preaviz. Initial contractele au fost cu timp normal de 8 ore pe zi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul unei concedieri? irina_palt irina_palt buna seara!am si eu o rugaminte,dc se poate,angajatorul la cre lucrez vrea sa concedieze unul din angajati,i-a dat preaviz,si acum mia transmis ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc - post desfiintat de angajator ionela15 ionela15 Buna ziua as dori si eu sa stiu mai pe etape care ar fi pasii ce trebuie urmati la reintoarcerea din CCC(mentionez ca in timpul CCC acea functie pe care am ... (vezi toată discuția)
Concediere din cic V1978 V1978 Buna seara! Pot fi concediata dupa intoarcerea din concediu de ingrijire copil pana la 2 ani? Mentionez ca am nascut in 2010 si desi mai am cateva luni din ... (vezi toată discuția)