avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se procedeaza in cazul unei concedieri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se procedeaza in cazul unei concedieri?

buna seara!am si eu o rugaminte,dc se poate,angajatorul la cre lucrez vrea sa concedieze unul din angajati,i-a dat preaviz,si acum mia transmis ca trebuie sa fac modificarea revisal-ului si sa intocmesc o decizie de concediere,dar nu stim sigur cum trebuie sa procedam.totodata angajatorul vrea sa de si in somaj salariatul?
cum trebuie sa procedam?care este ordinea in care sa sa rezolvam aceasta situatie?mentionze ca angajatorul vrea ca,contr de munca sa inceteze cu data de 01.05!#-omultumesc mult de tot si sper sa primesc un raspuns cat mai curand:sorry:
Cel mai recent răspuns: lauraadriana , utilizator 21:43, 27 Aprilie 2011
Buna seara !
CIM va inceta in baza art. 65 (1) Codul Muncii , urmand ca angajatorul sa emita o decizie in acest sens si sa opereze modificarea in Revisal ...
Daca incetarea se doreste a se face cu 01.05 se respecta perioada de preaviz ? care e pozitia salariatului vizat vis-a-vis de concediere ?
Daca salariatul respectiv va fi concediat din motive ce nu tin de persoana acestuia (ex. desfiintare post)) va putea intra in somaj.
Perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare. Daca angajatorul doreste incetarea CIM cu data de 01.05 inseamna ca ultima zi de preaviz trebuie sa fie 30 aprilie. La implinirea termenului de preaviz se va emite decizia de concediere, dupa care se va transmite (in aceeasi zi) in REVISAL.
Pentru ca ziua de1 mai cade intr-o zi de duminica puteti sa transmiteti aceasta decizie si luni 2 mai (intr-o zi lucratoare). Intai se intocmeste decizia de concediere, cu respectarea procedurii privind concedierea individuala si apoi se transmite in REVISAL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat ncris78 ncris78 O societate vrea sa concedieze un angajat ce lucreaza cu jumatate de norma. Acesta este momentan in concediu de odihna. Ce demersuri trebuia sa faca ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala Andrei Gica Andrei Gica Care este procedura de desfacere a contractului prin concediere individuala?Angajatorul are obligatia sa acorde angajatului o suma compensatorie? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)