avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu peretele ...

Bună ziua,
Vecinul meu are construită o clădire cu peretele pe linia de hotar, iar streașina de vreo 50 cm. este pe proprietatea mea. Clădirea a fost construită în urmă cu 30 ani și nu are nici un acord scris pentru construcție . Menționez că aici locuiau părinții mei la acea dată. Pot sa îi dau in judecată să demoleze și să respecte distanța legală de 60 cm. dat fiind că au trecut 30 de ani de la construire ?
Cel mai recent răspuns: Tatiana Stanciu , utilizator 10:01, 2 Aprilie 2022
Buna ziua.
Da. Puteti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Nu aveti temei de drept material sa il dati in judecata.
Procedural, da, puteti sa il dati in judecata pentru orice va trece prin cap.
Bună ziua,
Am temei legal, casa mea este construită la 1,5 metri de construcția respectiva și toată zăpada și ploaia cade pe peretele casei mele, in urma cărora a inceput să apară igrasie in casă. Întrebarea era dacă după mulți ani( 30)de la construcția acestei clădiri construită pe linia de hotar legea este aceeași fără excepție și aș putea să am câștig de cauză în cazul în care îi dau in judecată.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa vedeti ce prevedea legea atunci si orice ar prevedea, au trecut 30 de ani de la contructie, nu o sa obtineti sa isi darame omul casa. Cereti sa fie obligat fie sa isi modifice acoperisul, fie sa colecteze apa
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza nul? vera58 vera58 Buna ziua! Am un proces cu un vecin pentru granituire eu fiind parata. Reclamantul in plangere spune ca : am montat o invelitoare care-i acopera lumina de la ... (vezi toată discuția)
Demolare casa corinaas corinaas am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei ... (vezi toată discuția)
O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si ... (vezi toată discuția)