avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract Vanzare - Cumparare teren prin care doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract Vanzare - Cumparare teren prin care doi pensionari ...

Antecontract Vanzare - Cumparare teren prin care doi pensionari au fost inselati atat cu privire la suprafata care ar urma sa fie vanduta cat si la pretul pe care cumparatorul l-a platit pentru aceasta.

Antecontractul prevede si o clauza speciala prin care promitentul vanzator se obliga sa restituie promitentului cumparator de patru ori suma primita cu titlu de pret.

Asadar ce poate fi facut in acest caz pentru a bloca vanzarea propriu-zisa si pentru a scapa de caluza restituirii de 4 ori a sumei platite cu titlu de pret trecuta in antecontractul de vanzare cumparare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 17:12, 1 Aprilie 2022
Inselati? Cum adica inselati? Ce varsta au pensionarii? Exista pensionari si de 45 de ani, care ridica 120 kg din picioare si lucreaza peste program. Trebuie sa veniti cu toate amanuntele tranzactiei pentru a primi un raspuns cat de cat aproape de adevar. Altfel, doar franturi de adevar.
Inselati. Li s-a propus vanzarea a catorva metri latime de la limita lor de proprietate care s-a tradus, in fapt, in antecontractul de v-c, la jumatate din terenul pe care acestia il detin si la un pret de aproximativ o treime/un sfert din valoarea reala de piata a terenului.

Sunt pe la 60 si respectiv 70 de ani. Cumparatorul a profitat de nepriceperea, naivitatea si de increderea pe care a castigat-o in fata acestora . In cosecinta acestia au mers "pe incredere" si s-au trezit cu jumatate de proprietate trecuta in antecontractul de v-c in loc de acea mica bucata convenita bineinteles la un pret mult mai mic decat cel real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza antecontract lilicrin lilicrin Buna, problema mea este urmatoarea: s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza : [i]\"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, Acum trei ani am facut o promisiune bilaterala de vanzare a unui teren extravilan cu cineva,fiind in calitate de promitent vanzator..Termenul ... (vezi toată discuția)
Vanzare /cumparare - vanzator inselat leusan leusan Se intocmeste o promisiune de v/c , se plateste pretul integral. , imobilul nu are carte funciara si din acest motiv nu s-a facut direct ... (vezi toată discuția)