Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un model de contract cesiune societate, cu doi asociati.
Va rog sa imi mentionati, daca se folosesc Ron-ii, chiar daca societatea are capital social 2 000 000 lei, unde eu am 95 % si 5 % asociatul meu. Cum scriu acum valoarea nominala a actiunilor.
Exista o valoare minima la care se poate cesiona?
Se plateste impozit pe banii incasati? Cine suporta cheltuielile de cesiune?
Scuze daca intrebarile sunt de necunoscator, dar va rog sa ma ajutati,
Nu e mai bine, totusi, sa apelati la o persoana care este pregatita in acest domeniu pentru a va rezolva situatia (ex. notar, avocat, consilier juridic)? Stiu ca poate raspunsul meu nu este cel asteptat de dumneavoastra insa nu vom reusi sa schimbam nimic lucrurile atata timp cat le facem "dupa ureche", dupa sfaturile unuia si altuia. Iar la sfarsit ne plangem ca nu merge nimic in tara asta si ca micii intreprinzatori sunt cei oropsiti.
Imi pare rau daca mesajul transmis de mine v-a deranjat! Ma bucur insa daca l-ati inteles!
Societatea are capitalul social de 200 de lei nu de 2 000 000 lei, pentru ca de la 1 iulie 2005 nu se folosesc in cntabilitate decat leii noi , iar de la 1 ianuarie 2007 a disparut leul nou fiind inlocuit de leu .
Valoarea la care se cesioneaza poate fi valoarea nominala adica 200 de lei si nici nu platiti impozit pe banii incasati .
Cheltuielile de cesiune le suporta cumparatorul .
Daca nu va pricepeti eu zic ca ar trebui sa fiti asistata de un avocat pentru ca puteti da de belea .
In cazul in care ati avalizat un bilet la ordin raspundeti in continuare pentru acea suma daca firma pe care o cesionati nu plateste .
Multumesc f.f. mult.
In ce sens sa dau de belea? Sunt intrebari orientative, pt. a ma pregati si pt. colaborarea cu un avocat sau un consilier de la Registrul Comertului, pt. ca peste tot sunt oameni care vor sa te pacaleasca.
Apropo, se poate cesiona si o societate care are un credit de nevoi personale? Fara garantii.
Multumesc,
cu stima,
Mioara