avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general De curand am achizitionat o casa de marcat, a fost ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

De curand am achizitionat o casa de marcat, a fost fiscalizata dar nu o folosesc!

Buna ziua,va rog frumos ajutati-ma in urmatoarea problema: Domeniul de activitate a firmei este Repararea echipamentelor electronice si optice.Mentionez ca lucrez mai mult extern pe baza de contract si incasez prin banca +factura fiscala. De curand am achizitionat o casa de marcat,a fost fiscalizata dar nu o folosesc! Cum trebuie procedat? Trebuie scos raportul Z zilnic pe zero sau doar lunar sa scot raportul Z pana la o anumita data? ( nu stiu data!?)
Daca intr-o zi am o suma de bani inregistrata in casa ,in ziua respectiva scot raportul Z si fac si monetarul zilei respective? Apoi merg in restul zilelor tot cu raportul Z pe zero? Sau scot doar la sf de luna o singura data raportul Z si acolo se vede tot?
Va multumesc frumos pt ajutor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:27, 2 Aprilie 2022
Daca intr-o zi aveti o incasare de bani inregistrata in casa de marcat, in ziua respectiva scoateti raportul Z si faceti inregistrarea pe baza lui si in registrul de casa. Nu aveti ce inregistra in zilele cand nu veti incasari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează cu raportul z în situația în care există două case de marcat în aceeași locație, dar încasările se fac aproape exclusiv doar pe una dintre ele? juridic_cas juridic_cas Buna ziua, in situatia in care exista mai multe case de marcat in aceasi locatie, pentru acelasi tip de activitate, dar incasarile se fac pe o singura casa de ... (vezi toată discuția)
Monetar nicolpa nicolpa Monetaru mai este obligatoriu?Din cate stiu nu dar in aceste conditii pe baza a ce se predau banii?Pe baza de dispozitie de incasare? (vezi toată discuția)